Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Referat cu propunere: dansează!

December 11, 2011 2 Comments

Pe unul dintre blogurile ce citesc cu încântare, mult mai rar decât aş dori, am citit:

Daca esti fericit, danseaza … Daca te-a inselat iubita, danseaza … Daca ai pierdut la jocurile de noroc, danseaza … Daca ai castigat bani, iar danseaza de fericire … Daca toata lumea e cu ochii pe tine, danseaza ca sa le arati ca nu-ti pasa sau ca, dimpotriva, prin dans cauti o solutie … Daca vrei sa vezi ca nu esti singur, danseaza si te vor urma multi altii in dans … Dansezi uitand de tine, de mine, de tristete, de durere, de boala, de saracie ori de prea multa bogatie, pentru că dansul uneste, aseamana, consoleaza, iarta si ademeneste, alunga si apropie dusmanii … Danseaza pentru ca macar din cand in cand sa crezi ca totul e posibil.

Nici eu nu pot face altceva decât să dansez după eşuata

Tentativă de audienţă

la condamnatul poliţiei turdene

Nemulţumit de atitudinea, comportamentul şi modul de gestionare a crizei de către cei doi cetăţeni purtători de uniformă, un fel de mişto la adresa Cetăţeanului, care, având în vedere rolul lor în gestionarea conflictelor pentru prevenirea situaţiilor mai grave, le-a solicitat “deranjul” pentru rezolvare, am intenţionat să discut cu şeful lor. Singura şansă fiind audienţa în care, drăgălaşul conducător al oştirii de ordine, ascultă păsurile Cetăţenilor din subordinea sa.

Pe rând:

- luni, discut cu portarul, cazat în cuşca din holul instituţitei (menţionez: distanţa dintre ochiul Cetăţeanului şi micul ecuson de pe pieptul de aramă al vajnicului om al legii, aflat în serviciului său, fiind multe prea mare, nu-i poţi afla numele decât întrebându-l şi … vei afla, pe un ton bosumflat de copil – deranjat de la joaca pe computer şi interminabila conversaţie pe mobil -, numele), şi sunt îndrumat să mă uit pe pereţi ca să aflu orarul audineţelor. Citesc: “miercuri, orele 10“. Întreb, ca să aflu dacă trebuie vreo programare ori înscriere, şi aflu că” “Veniţi cu zece minute înainte şi veţi fi primit“. L-am crezut pe cuvânt!

- miercuri, la orele 9,50, încerc să discut cu portarul, cazat în cuşca din holul instituţitei, şi aflu că “şeful este în CO de ieri şi nu ţine audienţă astăzi“; stupefiat, întreb dacă nu este înlocuit de adjunct şi sunt îndrumat să mă uit pe pereţi, ca să aflu orarul audineţelor adjunctului; citesc: marţi, orele …; gândesc cu voce tare: deci, trebuie să vin … ieri! la care, drăgălaşul de după geam sare ca ars, cică, “aş face mişto“! Cine, eu sau poliţia?!

Deci, în raportul săptămânal, poliţia poate scrie: în cursul acestei săptămâni nu am înregistrat nici o nemulţumire din partea Cetăţenilor!

Am decis să mă fac poliţist!

De vreme ce eu, Cetăţeanul, trebuie să cunosc şi să respect legile, nici măcar pe gratis, ci, pe banii mei, plătind parlamentarii care le fac şi poliţiştii care veghează (corect: ar trebui să vegheze!) la respectare lor, în timp ce, constat că  poliţistul – pe banii mei – nu are aceste obligaţii, având, ca bonus, obligaţia să mă mintă, să mă amâne, să nu-mi rezolve plângerile, să-mi verifice interiorul locuinţei (trecând peste chestia aia, numită Constituţie, care vorbeşte despre proprietate inviolabilă, decât de vecin şi poliţist?!), …

Îmi merit soarta de vreme ce, în loc să filmez scena în care vecinul îşi bagă mâna prin geamul spart de la uşa mea şi poliţistul trompa sau năsucul, ca să-mi evalueze holul, am făcut tâmpenia să-l avertizez că nu pentru asta l-am chemat! Ce de bani aş fi putut lua pe acel filmuleţ! Nu-mi revin din ruşine! Ce s-ar mai fi distrat, Bogdănel în concediu, văzând pe youtube scena de Stan şi Bran, jucată de subalternul său!

Între bare: mai are rost să-mi pierd – şi marţi – vremea, încercând să ajung la audienţă la adjunctul poliţiei turdene?!

Update: Îmi fac o cruntă autocritică, repar o extrem de gravă omisiune, recunosc paternitatea invenţiei, atribuită, din eroare total neintenţionată, condamnatului poliţiei turdene! Patentul aparţinei colegului să ghirişan - cel care i-a luat scaunul! – care, nu a ţinut audienţa pentru că … se distrau înmormântând soacra unui subaltern!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

  1. Din depărtare pentru apropiaţi « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

    [...] de mai multe ori, înseamnă numai că sunt bucuroasă: am auzit că vine Moş Crăciun! Lui Zamfir îi mai promit un pachet de tutun de pipă pentru că ştiu că îmi va corecta eventualele [...]

  2. Referat cu propunere: dansează! | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] original post here: Referat cu propunere: dansează! This entry was posted in Uncategorized and tagged a-esti-fericit, a-te-a-inselat, a-toata-lumea, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line