Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Ai card, ai parte

December 15, 2011 2 Comments

… şi de probleme!

Ca orice produs, şi cardul bancar este supus atacurilor, contrafacerilor, utilzărilor rău-voitoare. De curând, au fost mari probleme cu cardurile, în urma unui atac informatic asupra lor. Am fost prima persoană fizică din Turda care mi-am făcut un card la Bancorex-ul de-atunci. Avusesem în mână carduri în RFG şi ştiam suficiente despre acest instrument, ca să-i cunosc beneficiile şi modul de utilizare. Încă, nu am avut decât o singură problemă, în peste patrusprezece ani de utilizare, la o eroare asupra PIN-ului.

Pentru a te proteja de efecte nedorite, citeşte materialul de mai jos, preluat de pe wall.street.ro:

În cazul in care clientul observa ca din contul sau bancar a disparut o anumita suma de bani, acesta trebuie sa anunte in cat mai scurt timp banca emitenta a cardului. Dupa raportarea incidentului, clientul poate solicita bancii emitente inchiderea cardului si emiterea unuia nou. Pentru siguranta, este bine ca in cazul in care clientul este posesorul unui card de credit sa solicite Biroului de Credit o copie a raportului de credit pentru a o verifica cu atentie.

In Romania, numarul incercarilor de frauda a fost intotdeauna cu mult sub nivelul european, iar introducerea pe piata a unui numar tot mai mare de carduri cu cip a scazut si mai mult riscul de frauda.

Exista o serie de reguli de baza pe care orice posesor de card trebuie sa le respecte: sa nu dezvaluie codul PIN nimanui, sa fie tot timpul la curent cu locul unde se afla cardul si sa anunte banca in cazul pierderii sau furtului acestuia.

La bancomat, utilizatorul trebuie sa se asigure ca nu este niciun dispozitiv suspect montat si sa acopere tastatura cu mana atunci cand scrie codul PIN.

Pentru cumparaturile online, este foarte important ca posesorii sa-si inregistreze cardul in sistemul 3D Secure si sa le foloseasca pe site-uri securizate. Tranzactiile in 3D Secure presupun ca atat posesorul de card, cat si comerciantul sa fie inscrisi in 3D Secure.

Pentru mai multe informaţii, citeşte aici.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

  1. Moş Nicolae la Corneluş « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare - 7 years ago

    [...] Pe blogul Zamfir On Line, găsiţi deviza: Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos. În traducere, ar veni cam aşa [...]

  2. Ai card, ai parte | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] the original post: Ai card, ai parte This entry was posted in Uncategorized and tagged a-unui-atac, cardul-bancar-, cer, economie, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line