Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Se gată lumea! Am dovezi!

December 30, 2011 2 Comments

Interpretând calendarul mayaş, „savanţii” au stabilit că lumea noastră dispare în 21 decembrie, anul viitor. Până astăzi, mă număram printre nenumăraţii pământeni care … am suferit leziuni la muşchii diafragmei de cât am râs de bine de această prezicere.
Dar …

Am dovezi, certe, fără putinţă de tăgadă, că lumea se va termina, conform previziunii!

Să vă prezint faptele şi vă las să judecaţi singuri.

UNU Când „mi-am permis” să-mi expun opinia, personală, despre mass-media locală, în postarea Ziarul Turda Online, am fost admonestat, imediat, “pus la punct” de redactorul şef al „ziarului” 15 minute:

Nu înţeleg care este problema ta cu privire la ziarul pe care îl conduc şi cu privire la toţi colegii mei din presă, pe care îţi permiţi să-i etichetezi după bunul plac. Se pare că, odată la un răstimp, îţi place s-o iei razna şi să îngropi orice bună înţelegere pe care ai putea-o avea cu cineva. Mult succes în continuare. Cât despre ziarul pe care-l conduc, vreau să-ţi spun că nu este un amalgam, ci un ziar de informare. Faptul că avem vânzări publicitare nu degradează cu nimic nivelul informativ al ştirilor prezentate, dar dacă dumneata ai altă opinie, poţi să ţi-o manifeşti când şi cum vrei. Ştii c-ai făcut odată referire la Radu Moisin…acum îţi sună tie

După mult timp am reuşit să înţeleg (recunosc, am mintea mai înceată!, deloc “în ceaţă”!) că flăcăul nu auzise de Marele Moisil, savantul, ci, numai de Micul Moisin, politicanul,  şi, consecvent în „oroare”, am recidivat şi am recenzat ultimul număr (n-avem noi asemenea noroc!) al respectivei publicaţii, în Ce contează? Tot!

Replica primită, din partea aceluiaşi, a fost năucitoare şi m-a adus la limita infractului (era să devin infractor subit!):

Stimate coleg [:)] faptul ca ai postat acel articol “Ce conteaza? TOT!” pe blogul dumneavoastra, nu ne deranjeaza chiar deloc. Va uram Sarbatori cat mai fericite si cat mai pline de bucurii. Cu drag, …

Deşi am răspuns:

E-te-te!? Acum, am (re)devenit “stimate coleg”?! ptui, să nu te deochi! şi, dacă te-ar fi deranjat, ar fi avut vreo importanţă? pentru cine? mulţumesc pentru urări şi ţi le întorc întreit!!! Ovidiule, cel mai mult îl stimez pe cel care mă critică, argumentat, pentru că este cel care vrea să mă ajute să fac mai bine treaba! Dacă ai minte, reciteşte de câteva ori articolul meu şi … sigur vei găsi ceva soluţii ca să faci mai bine … 16 minute!!!

… încă nu mi-am revenit din uluială! E semn că, cel puţin, respectivul a intrat în anul morţii!

Dacă ar fi rămas singular, cazul de mai sus s-ar fi înscris în viitoarea operă, nescrisă, încă, nici măcar de Vişinescu & Ştefănie, echipa de scriitori-istorici ai cetăţii, “Antologia umorului din negândire în presa turdeană“!

Dar, cum, se ştie că o nenorocire nu vine singură, în această seară, când meşteream la postarea În cinstea Republicii, …

DOI … mi-a sosit un mesaj pe e-mail. L-am citit de mai multe ori, apoi, în timp ce-mi încălzeam apa pentru o cafea tare, am înghiţit două algocalmine şi o pastilă pentru evitarea hipertensiunii şi am umplut, bine de tot, căuşul pipei, cu tutun. După ce am aprins pipa şi am sorbit primele înghiţituri din licoarea descoperită de căprarul etiopian, mi-am revenit şi am trimis un răspuns persoanei care a expediat mesajul … criminal, în Friday, December 30, 2011 9:48 PM (deci, numai biblioteca s-a închis de ieri, nu şi cabinetul primarului!?)!

Stimată Doamnă, ca să nu consider, că aţi greşit la inserarea adreselor, că aţi vrut, Domnia Voastră sau altcineva, să faceţi o glumă, că nu …, vă rog să-mi confirmaţi veridicitatea mesajului de mai jos, primit, ca venind din partea Primarului Turzii. Indiferent de răspunsul ce-mi veţi da, vă doresc La Mulţi Mulţi Ani, cu muuuuultă sănătate şi, măcar, un dram de noroc, cam cât Caru’ … Mic!

Aţi înţeles enormitatea faptei? Primarul să-mi trimită, mie, un ne-jurnalist, mesaj de felicitare de Anul Nou?! Aşa ceva nu a făcut nici în perioada în care … mă cunoştea! Mai întâi, am crezut că e entuziasmat şi vrea să mă laude pentru postarea Codul bunelor manele. Iată mesajul:

D-l primar Tudor Stefanie impreuna cu intreaga sa echipa va doreste un an nou plin cu sanatate, fericire si nenumarate bucurii.

De emoţie, nici nu am observat că mesajul nu are subiect (era, gata-gata, să-l deletez, ca fiind un posibil mesaj virusat!), nici că imaginea este preluată de pe site-ul ele.ro (dacă ar fi fost o imagine a Turzii, chiar … preluată de pe unul dintre blogurile mele, aş fi crezut că e real!), nici că este scris fără diacritice, nici că e scris “primar” şi nu “Primar”, … Dovadă că are Primăria o droaie de specialişti în calculatoare, mai ceva ca în arhitectură! Toţi au diplome!

În concluzie, repetabilitatea acestor fenomene … normale, mă sperie. Ori ieşim din criză (din cea morală!) şi intrăm în normalitate (cum să crezi o asemenea tâmpenie?!), ori se pregăteşte lumea (tudeană, în speţă) pentru teatrul electoral, fără gâşte şi lumini colorate, ori …

… am dovezi că se gată lumea!

Update, 2 ian. 2012:

2. Mi-a sosit confirmarea veridicităţii referitor la a doua păţanie descrisă mai sus. Nimic nu este întâmplător! – de-acord, dar, …  qui prodest?! Cui foloseşte acest mesaj incredibil?! Aaaaa! Vine campania electorală, în care politicienii pună-n bot până şi câinii pentru voturi?! Atunci, adevăratul destintar ar fi … Ulise!

1. Aştept confirmarea la prima poveste!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

2 Comments → “Se gată lumea! Am dovezi!”

  1. ZamPop 7 years ago  

    # pandhoraa: Mulţumesc pentru sfat. După ce se gată lumea, le voi vinde la licitaţie!!!

  2. pandhora 7 years ago  

    in acest caz pastreaza-le…pentru veridicitate :)

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line