Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Dragă Ucenicule (n+1)

January 7, 2012 51 Comments

Astăzi îţi voi vorbi despre identitatea blogului, despre brand-ul său.
Blogul este o fiinţă virtuală, un soi de alter ego al tău. Indiferent dacă eşti dispus să recunoşti ori ba. Se ştie: Stilul este omul însuşi” (Le style est l’homme meme) - zicea Buffon, care nu era, deloc, … bufon, ci, naturalist, matematician, biolog și scriitor francez! De-aceea, blogul are parte de naştere, de viaţă, mai calmă ori mai tumultoasă, de „răceli” ori de „concedii”, iar, la final, moare. Subit sau în chinuri, depinde de cum vrea sau cum poate„părintele” său.

Identitatea, respectiv, identificarea blogului comportă mai multe aspecte.

Titlul
Unii se mulţumesc cu numele propriu şi îl împrumută blogului. Sau îi aplică un pseudonim. Alţii îi dau, ca nume, o idee. Aşa găsim (dau exemple fictive, ca să nu se interpreteze că aş avea ceva cu respectivii ori cu respectivele bloguri): rodica.wordpress sau bmaria.blogspot, jmekerul.wordpress ori paulina.blogspot (chiar dacă pe titular îl cheamă … Vasile! şi, nici nu e, deloc, şmecher), dar, şi adevăruladevărat.wordpress ori dinminteamea.blogspot. Aşa am ajuns şi eu la Zamfir On Line
Antetul
Este format dintr-o imagine şi, eventual, şi ceva text. Ansamblul este ilustrativ pentru blog şi definitoriu pentru titular, chiar dacă adevărata sa identitate este mascată. Este ca o carte de vizită, pe care o vezi la accesarea blogului. În timp, imaginea antetului se asociază cu blogul. Pentru că, aceasta îi este menirea: să singularizeze blogul în blogosferă! Astfel, pe antetul blogului Ulise al II-lea cel Ocoş apărem amândoi. S-a găsit cineva, un superextrem de dăştept, să mă întrebe dacă pe blogul câinelui … scriu eu?!
Adresa
Este bine să te gândeşti bine la deschiderea blogului. Ulterior, e mai complicat să schimbi adresa (URL-ul) blogului, dar, este, întotdeauna, dăunător. Pentru că, va trebui să munceşti din greu să faci ca lumea să înţeleagă că blogul vasile.wordpress este unul şi acelaşi, continuarea blogului jmekerul.wordpress. pentru că, între timp, ţi-ai dat seama că … nu eşti şmecher!
Am experienţa unei astfel de schimbări de adresă la blogul meu cu imagini faine. Am schimbat, de nevoie, adresa, ca să mă delimitez de tâmpiţii – anonimi, desigur -, care nu au găsit pe ce să-şi canalizeze energia malefică, decât josnicia copierii stâlcite a blogului meu, la o adresă asemăntoare. Nu am găsit nici o entitate, de control, de supraveghere, a internetului, care să intervină împotriva tembelilor. Îl admir pe cel care are curajul să-i spună, în faţă: eşti urât! Este dreptul lui la opinie. Cât de corectă ori greşită este, putem discuta. Dar, a înşira pe un blog – anonim – fel şi fel de măscări la adresa cuiva este … dovada, exact a ceea am afirmat deja: tâmpenie, josnicie şi tembelism.
Valoarea identităţii blogului
Este similară cu cea a numelui meu. De-aceea, pretind să fie respectată. Nu sunt de-acord ca blogul Zamfir Turdeanu’ să fie numit “Zamfir1” sau blogul pe care îl gestionez, blogul Fotoreporter pentru mediu, al AEFC, să fie numit “Zamfir AEFC“. Nu este corect şi, deloc, de acceptat.
Valoarea reală a blogului
Nu are nimic cu poziţia din ZeList, ci, este dată de autenticitatea informaţiilor pe care le aduc în trupul blogului. Informaţii verificate sau sentimente descrise frumos, imagini care “vorbesc”, filmuleţe care provoacă hohote de râs ori storc o lacrimă nostalgică, … care “obligă” cititorul să lase un cuvânt, la finalul postării respective. Adesea, am surpriza să constat că, postări mai vechi, de acum doi – trei ani, sunt accesate de numeroşi vizitatori şi astăzi.

În concluzie, nu-ţi fă un blog numai ca să ai şi tu unu’!

NB: În timp ce scriam cele de mai sus, am discutat cu un adevărat jurnalist profesionist (deşi e destul de mare, recunoaşte că este doar … calfă, nu este chiar maistru!). Citez câteva lucruri, din ce i-am spus:
- având în vedere că devenim tot mai stupizi în exacerbarea orgoliului, există şi acest risc (al pierderii unor “prieteni”)
- cred că, mai degrabă, este în relaţie cu micimea proprie; eu nu sunt mare prin faptul că tu spui că sunt mare, ci, prin ce am făcut! dacă nu am făcut, mă leg de chichiţe ca să te oblig să spui că sunt mare
- mama spunea că trebuie să mă feresc, mai întâi, de cei care mă laudă exagerat, pentru că cel care mă critică exagerat, fără argumente, nu este credibil
- nu ştiu (cati unici ai pe zi?) şi nici nu mă interesează; sunt încântat de câte comentarii se adună la o postare
- nu umblu cu limba scoasă după publicitate, ci, după … notorietate reală! comentariul postat de un om pe care îl cunosc şi îl stimez, este mai UNIC decât o sută de unici anonimi!
Amicul: Ai mare dreptate, esti intelept!
- de vină este  senectutea … ce o voi atinge peste câteva decenii, îşi spune cuvântul de pe-acum! aşa am fost întotdeauna; acum trei decenii făceam expoziţii de filumenie, şi eram fericit că, în cinci zile a opt ore, trei inşi se opreau asupra exponatelor, cerea detalii şi-mi oferea, supremă distinbcţie!, o strângere de mănă!
Amicul: asta e, s-a tampit si mai rau lumea
- este ceea ce spuneam, în ’87, amicilor din Nuernberg: mi-aţi spus unde aţi găsit cea mai ieftină carne, dar, de Cetatea din oraş aţi aflat de la mine!

NB: dacă sunt şi link-uri spre articole scrise de o jurnalistă, e pentru că şi soţia lui este tot … calfă!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

51 Comments → “Dragă Ucenicule (n+1)”

 1. ZamPop 7 years ago  

  # tu1074: Chiar astăzi am mai postat una. M-am gândit că, sintetizând experienţa pe care am acumulat-o, poate, foloseşte cuiva.

 2. ZamPop 7 years ago  

  # Ciprian Pardau: Mulţumesc.

 3. tu1074 7 years ago  

  În continuare mă delectează și mă învață seria aceasta de postări !
  Mulțumesc și continuă tot așa !

 4. Ciprian Pardau 7 years ago  

  O duminica placuta iti doresc!

 5. ZamPop 7 years ago  

  # -X-: Confirmi aserţiunile mele. Mulţumesc.

 6. -X- 7 years ago  

  Eu recunosc ca, vrand nevrand, blogul e un alter ego … dar il consider foarte real in sensul ca reuseste sa prezinte o parte din mine.

 7. ZamPop 7 years ago  

  # petre: Bine te numeşte cineva “pietre“! Învaţă să citeşti şi vei afla că eu am scris: “Zamfir către suspuşii Cetitori“. Deci, SUSPUŞII şi, nicidecum, “supuşi“, cum ai reuşit tu să descifrezi (sau, poate!, ţi-a citit fetiţa ta care abia în clasa întâia?!). Poate, ar trebui să iei o pauză sau să treci la spart seminţe. Apoi, sfatul meu, caută să citeşti bestseller-ul mondial … Abecedaru’. Îl găseşti şi în limba română!

 8. petre 7 years ago  

  De ce spui ca cititori sint supusi tai?

 9. ZamPop 7 years ago  

  # Rudolph Aspirant: Am răspuns: nu sunt suficient de documentat ca să dau decizii. Ca amator, cititor al unora dintre publicaţii, sunt de-acord.

 10. ZamPop 7 years ago  

  # Rudolph Aspirant: Nu am studiat presa sec. XIX, ca să pot face o astfel de comparaţie. Să nu uităm că, în acea presă a scris şi Eminescu. Acum, nu mai avem un Eminescu în presă - sau … nu-l recunoaştem?! vom afla peste o sută de ani! – şi presa este una … normală, aidoma societăţii româneşti a momentului ce trăim. Chinuită de lupta pentru resurse financiare, stâlcită de nevoia de a răspunde la “comanda socială“, pentru că de-acolo vine ratingul şi, implicit, rezolvarea problemei financiare, şi presată (sic!) de “comanda politică“, pentru că, de-acolo vine liniştea pământească. Cea spirituală … mai contează?!
  La nivel local, aspectele de mai sus sunt adânc dăltuite în stânca diletantismului şi orgoliului, aduse la rang de … criterii de autoapreciere! De-aici, rezultă lipsa de respect faţă de orice normă, morală sau legală, de cele ale unei comunităţi echilibrate, dispreţul faţă de principiile specifice unei societăţi democratice, exacerbarea tarelor democraţiei. Jmekeria la rangul de articol prim din Legea presei turdene, urmată de paranoia şi terfelirea vieţii private a celuilalt, evident, inamic!, sunt ingredientele care fac deliciul cititorilor. Atâţia, câţi au rămas cu obiceiul de a citi presa. În anii când am lucrat ca “jurnalist profesionist” (sic!), am primit admonestări – nu o dată! – de genul: “nu suntem revistă de cultură” sau “cititorii nu au şcoală“, ca şi “nu este momentul acum” ori “să nu-l supărăm pe X (primar, patron, etc.)“. Despre cum este siluit bunul simţ, limba română, respectul reciproc, … găseşti în postările de pe blogul acesta şi celelalte!

 11. Rudolph Aspirant 7 years ago  

  Doar eram curios daca tu ai fi de acord cu afirmatia mea re mass media oficiala de lb romana functionanad la nivel de competenta si chiar interese (tematice si intepretative) la nivel de sec XIX.

 12. ZamPop 7 years ago  

  # Rudolph Aspirant: Ţin la jurnalism, ca la orice în ce m-am implicat. Sunt un om cu principii – şi sunt atât de tâmpit încât pretind să fie respectate şi de alţii! – şi, dacă fac jurnalism, în redacţiile pe unde am ajuns, ori ca independent şi online, pe bloguri, respect, în primul rând, adevărul. Cu toate ponoasele ce se trag din această atitudine! Marea mea problemă este că, nu intenţionez să bat, nici CNN, nici BBC, …, ci, să ofer, ceea ce văd, în stilul meu, celor care doresc să-mi cunoască părerea. În acest sens, îţi mulţumesc pentru aplecarea spre blogul meu! Sincer, îmi displace stilul tău alambicat, întortocheat, din care, tot sincer, nu prea reuşesc să aflu ce doreşti (ţi-am mai citit comentarii pe alte bloguri).

 13. Rudolph Aspirant 7 years ago  

  Se vede ca tii la jurnalism. Eu nu am avut timp sa citesc de pe blogul tau pana acum, am ajuns la el ca era linkat la bloggerul Cleo in blogroll, (bloggerul care scrie pe blogul numit Alegerea Sophiei), dar eram curios, re daca, ca avand as[iratie de jurnalist independent de tip on-line, ti-ai formulat si tu pana acum cumva vreo parere evaluativa re nivelul de functionalitate al jurnalismului oficial profesionist in lb romana, ala linkat de publicatii de mass-media oficiale pe hartie + TV.
  Eu personal, la nivel de consumator de mass-media oficiala profesionista on line de mai demult, desi nu de aia de din limba romana prea des, dar cu clickuri ocazionale si pe aia, (probabil cam poate maxim maximorum 100, mai realist probabil spre 60, in ultimii 10 ani), de tip CNN, NY Times, Al Jazeera, BBC, etc, la fel ca mai toata lumea, presupun, mi-am cam formulat o parere evaluativa re cea in lb romana functionand chiar in mod destul de concret real, atat pe competenta, cat si pe teme de interes, cam la nivelul mass-mediei de secol XIX tot din lb romana…dar nu prea stiu daca am dreptate, sau oi fi citit eu prea mult Alexandre Dumas !
  Si chiar eram curios sa vad ce cred altii, mai ales cineva mai sincer serios interesat de jurnalism decat mine, adica mai mult decat la nivel de simplu consumator, deoarece chiar sincer doresc sa imi corectez posibilele erori de refractie din cristalinul meu propriu marca perferic balcanica seria 1980, fabrica de manufactura aflata in sect 5 Bucuresti..totul cu scopul ca poate o sa doresc si eu, atata vreme cat inca am drept de vot, sa ma decid sa votez si eu o data in vreo alegere pertinenta Romaniei, ca sa pot sa evaluez cat mai critic precis posibil pt mine viitorii candidati politici, la nivel chiar de neturmentat.

  Notă: cu bucurie şi mândrie, constat că acesta este cel de-al 3.000-lea comentariu pe blog.

Trackbacks For This Post

 1. Alt joc cu poze – 29.01.12 « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9,Turdeanu’, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, Zamphotograph, tu1074, [...]

 2. Pe chibrituri: Neptun, Zeul mărilor « Blog de Filumenistă - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 3. Noi şi ai noştri – 28.01.12 « A.P.I.S. România - 7 years ago

  [...] C.L.M., A different blog, Tiberiu, FJ13, Vera, BLOGitse, Mihaela, Georgiana, Cristi Milla, Zamfir On Line, Zamfir Turdeanu’, Ulise, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, filumenista şi [...]

 4. Lătrături ocoşe (250112) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9,Turdeanu’, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, Zamphotograph, tu1074, [...]

 5. Clipe încremenite (250112) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9,Turdeanu’, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, Zamphotograph, tu1074, [...]

 6. Alt joc cu poze – 25.01.12 « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

  [...] din blogosfera: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 7. Pe chibrituri: Capul de bour, Stema Moldovei « Blog de Filumenistă - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 8. Noi şi ai noştri – 24.01.12 « A.P.I.S. România - 7 years ago

  [...] C.L.M., A different blog, Tiberiu, FJ13, Vera, BLOGitse, Mihaela, Georgiana, Cristi Milla, Zamfir On Line, Zamfir Turdeanu’, Ulise, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, filumenista şi [...]

 9. Alt joc cu poze – 21.01.12 « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

  [...] din blogosfera: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 10. Alt joc cu poze – 22.01.12 « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 11. Noi şi ai noştri – 21.01.12 « A.P.I.S. România - 7 years ago

  [...] C.L.M., A different blog, Tiberiu, FJ13, Vera, BLOGitse, Mihaela, Georgiana, Cristi Milla, Zamfir On Line, Zamfir Turdeanu’, Ulise, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, filumenista şi [...]

 12. Pe chibrituri: Lupa Capitolina « Blog de Filumenistă - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 13. Latraturi ocose (210112) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 14. Vechi scăpărări (210112) | Amintiri din filumenie - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 15. Clipe încremenite (210112) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 16. Latraturi ocose (180112) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 17. Pe chibrituri: Căluțul de mare « Blog de Filumenistă - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 18. Alt joc cu poze – 18.01.12 « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

  [...] din blogosfera: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 19. Viaţa-n imagini (180112) - 7 years ago

  [...] din blogosfera: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 20. Clipe încremenite (180112) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 21. Noi şi ai noştri – 17.01.12 « A.P.I.S. România - 7 years ago

  [...] C.L.M., A different blog, Tiberiu, FJ13, Vera, BLOGitse, Mihaela, Georgiana, Cristi Milla, Zamfir On Line, Zamfir Turdeanu’, Ulise, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, filumenista şi [...]

 22. Pe chibrituri: Festivalul internațional Cerbul de Aur « Blog de Filumenistă - 7 years ago

  [...] din blogosfera: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 23. Alt joc cu poze – 14.01.12 « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

  [...] din blogosfera: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 24. Clipe încremenite (140112) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 25. Clipe încremenite (110112) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 26. Clipe încremenite (070112) « Zamfir Turdeanu' – un turdean (aproape) ca oricare - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 27. Latraturi ocose (070112) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 28. Latraturi ocose (110112) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 29. Latraturi ocose (140112) « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 30. Vechi scăpărări (140112) | Amintiri din filumenie - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 31. Vechi scăpărări (110112) | Amintiri din filumenie - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 32. Vechi scăpărări (070112) | Amintiri din filumenie - 7 years ago

  [...] din blogosferă: diversediversificate, Zamfir On Line, melly, patzanie9, anaveronica, Turdeanu’, noruego, danap, Ulise, bloglenesrau, iulisa, [...]

 33. Noi şi ai noştri – 14.01.12 « A.P.I.S. România - 7 years ago

  [...] C.L.M., A different blog, Tiberiu, FJ13, Vera, BLOGitse, Mihaela, Georgiana, Cristi Milla, Zamfir On Line, Zamfir Turdeanu’, Ulise, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, filumenista şi [...]

 34. Alt joc cu poze – 11.01.12 « Florina Lupa Curaru - 7 years ago

  [...] C.L.M., A different blog, Tiberiu, FJ13, Vera, BLOGitse, Mihaela, Georgiana, Cristi Milla, Zamfir On Line, Zamfir Turdeanu’, Ulise, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, filumenista şi [...]

 35. Noi şi ai noştri – 11.01.12 « A.P.I.S. România - 7 years ago

  [...] C.L.M., A different blog, Tiberiu, FJ13, Vera, BLOGitse, Mihaela, Georgiana, Cristi Milla, Zamfir On Line, Zamfir Turdeanu’, Ulise, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, filumenista şi [...]

 36. Pe Chibrituri: Cerbul carpatin « Blog de Filumenistă - 7 years ago

  [...] C.L.M., A different blog, Tiberiu, FJ13, Vera, BLOGitse, Mihaela, Georgiana, Cristi Milla, Zamfir On Line, Zamfir Turdeanu’, Ulise, Zamphotograph, Zamfir de Turda, Amintiri din filumenie, filumenista [...]

 37. Blogging pe intelesul tuturor « Daurel's Blog - 7 years ago

  [...] noroc; tot planuiam sa povestesc care sunt tendintele actuale in blogareala; conspectasem de la Zamfir, ma bazam pe declaratia mea… Like this:LikeBe the first to like this [...]

 38. Dragă Ucenicule (n+1) | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] the original post here: Dragă Ucenicule (n+1) This entry was posted in Uncategorized and tagged caine, citez, criza, economie, este-omul, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line