Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Dragă Ucenicule (n+2)

January 15, 2012 4 Comments

Un capitol foarte important din activitatea blogorelii este Blogroll-ul.

Aici, trebuie să mai şi discutăm despre link, ping, dar, mai ales despre … principialitate.

Link-ul este legăîtura ce se crează între blogul tău şi un articol publicat pe un alt blog. Din link-ul tău, pe acel blog, se crează un ping. Care este o legătură între acel blog şi articolul de pe blogul tău, unde ai creat link-ul.

Blogroll-ul este (ar trebui să fie!) o listă a blogurilor pe care le recomanzi cititorilor blogului tău. Implicit, este (ar trebui să fie!) o listă a blogurilor care îţi plac, care ţi se par interesante, care crezi tu că ar trebui accesate.

Aceste trei elemente joacă un rol foarte important în situarea blogului tău în blogosferă. Accesarea link-urilor, ping-urilor şi a blogurilor din blogroll-ul tău, dovedesc faptul că eşti băgat în seamă, că ai trezit interesul prin activitatea şi recomandările tale.

Până aici, a fost partea teoretică, principiile. Din fericire şi, din păcate, deopotrivă, aceste elemente sunt valorificate de clasamentul blogurilor româneşti, ZeList. Şi … transformă, pentru unii, activitatea blogoristică într-o banală .. afacere. Se ştie, în afaceri, principiile, onoarea, dar, mai ales, plăcerea, sunt terfelite în numele câştigului. De imagine, de bani (?!), de … orice, numai câştig să fie!

Exact ca la fotbal, dintr-un joc pentru divertisment, se transformă totul într-o bălăcăreală. Exact ca la fotbal, a apărut şi … co-operativa! Ping-uim contracost, dau cu tine de pământ dacă nu pui link, te pun şi te scot din blogroll după orice criteriu în afară de cele menţionate mai sus, în partea teoretică a prezentei expuneri. S-au mai inventat şi diplome, concursuri, premii, oferte, … toate cu obligaţia de a link-ui, a ping-ui, a menţiona în blogroll iniţiatorul.

Ce rămâne din plăcerea blogorelii? Exact ca la fotbal: scârba, circul, scandalurile, jignirile gratuite,  …

A propos de blogroll: nu-ţi jigni partenerii schimbând aiurea numele blogului lor. Bloggerul a creat o imagine blogului său. Respectă-i-o! Lumea cunoaşte blogul după imaginea respectivă.

Cam la fel se petrec lucrurile şi cu comentariile: puzderie dintre ele nu mai au nimic cu conţinutul articolului ce ai scris. Eşti lăudat de complezenţă, pentru că şi din comentarii se nasc punctuleţe pentzru ZeList!

Dar, despre comentarii … voi comenta cu alt prilej.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

4 Comments → “Dragă Ucenicule (n+2)”

 1. ZamPop 7 years ago  

  # Mariana: Mulţumesc. Orice activitate, pentru a reuşi, impune utilizarea a trei elemente: mintea, braţul şi inima! (este traducerea unui proverb german!). Dacă gândeşti, munceşti şi mai pui şi un dram de suflet, ai şanse să faci ceva frumos. Aplaudând sau ciordind munca altuia, dai chix în cele din urmă. Chiar dacă, la un moment dat, găseşti o cărămidă cu care te baţi în piept că eşti nr. 1!

 2. Mariana 7 years ago  

  Interesante explicatii. Nu credeam ca blogul poate fi o treaba asa de complexa.

Trackbacks For This Post

 1. ZeList la zi « Ulise al II-lea cel Ocoş - 7 years ago

  [...] mele – Turdeanu’, Ulise, Amintiri, Zamphotograph – urcă câte un pic, mai puţin On Line care pică, tot un pic, şi De Turda, care pică zdravăn. De ce? Am avut postări, comentarii, [...]

 2. Dragă Ucenicule (n+2) | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

  [...] link: Dragă Ucenicule (n+2) This entry was posted in Uncategorized and tagged articol-publicat, caine, citesc, criza, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line