Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Sunt "porc abject" acceptat

January 22, 2012 3 Comments

Un blogger a scris ceva despre preoţi. Bine sau rău, adevărat sau aiurea, … Efectul a fost că un alt blogger, preot, s-a simţit ofensat! Din păcate, nu auzise de păcatul trufiei şi a borât un comentariu, în care, pe-alături de ce scrisese primul, l-a definit ca “porc abject“. Oricât au intervenit alţii, “părintele” nu a retractat ofensa şi nu şi-a prezentat scuze. Pentru că maniera se perpetuează prin blogosferă, s-a creat un grup care a preluat sintagma şi şi-a pus-o la butonieră, ca un fel de Ordin al Jartierei.

Dacă:
- ai coloană vertebrală;
- nu taci ca porcul în păpuşoi cînd ceva te deranjează;
- nu accepţi compromisurile;
- ai piele pe obraz, nu şoric;
- ştii ce înseamnă respectul;
- ai ceva în cap, de preferinţă, nu tărâţe;
- nu eşti popă şi rus, simultan
eşti binevenit în acest grup.

După ce m-am documentat despre incidentul iniţial şi am înţeles logica grupului, după ce am citit ce au publicat pe un blog comun, am considerat că pot fi şi eu un “porc abject“. Nu mă deranjează: desfiinţează-mă, dar, cu argumente. Dar, “eşti bărbos” nu este un argument într-o discuţie care nu are ca temă participarea mea la “Mister World” sau “Mister Word”, după caz.

Pe vremuri, nişte mineri beţi behăiau când urcam în autobuz. Ei ştiau că capra are barbă! Întotdeauna, am explicat că nu mă atinge behăitul lor. Era, doar, examenul lor de … maturitate!

Am fost demascat şi ca “finanţat de PSD” (sunt o forţă! sunt unic: partidele NU finanţează alte persoane fizice!), şi ca “găsit căzut beat” (cine mă cunoaşte, ştie că eu … NU beau!), … Porc abject, în contextul acesta, mă declar singur! Mulţumesc de … recunoaştere!

Multe din postările, mai ales pe blogul câinelui meu, Ulise, sunt, fie preluări, fie materiale primite. Dar, le prelucrez, adaug contribuţia personală (a mea! cu acordul titularului blogului!) şi iese ceva cu … plusvaloare, în beneficiul cititorului! Copy+paste poate orice prost! Oricâte pretenţii ar emite!

Eu nu public decât ce gândesc şi argumentez. Voi profita de şansa ce-mi oferi ca să fac … tot aşa şi de-acum încolo! Dacă prin aceasta calc vreo regulă a grupului, puteţi – la fel de uşor cum m-aţi acceptat – să mă eliminaţi! Singura pretenţie este să aflu “de ce”, înainte de împuşcare!

Doi bărboşi stau pe terasă la o masă şi nu-i bagă nimeni în seamă.
- Chelner, doi ţapi! – strigă unul dintre ei.
- V-am văzut, vin imediat! – răspunde, amabil, ospătarul.

Textul meu a fost acceptat ca un fel de discurs la investire!

*

Notă: Gata! Nici de porc abject nu-s bun! Am făcut o gafă monumentală care a explodat … ca mămăliga! Vezi: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150520083985784&set=o.272890159439620&type=1&ref=nf Uită-te la ce scrie Roxana, la ce scriu eu, şi la reacţia Iuliei! Comentariul meu era o bătaie cu degetul pe obrazul “copilului de 22 de ani”! Dar … Iulia m-a autoexilat (am mai păţit-o şi cu alte “doamne”, la fel de simandicoioase!): mi-a recomandat “să mă retrag ca să nu fiu dat afară”. I-am salutat cu “respectul copilului de 22 de ani – o domnişoară care scrie pe fakebuk: Roxana: futu-le muma-n cur de …; Zamfir: … scuze că m-am coborât la limbajul ei de … centură!; Unde am greşit?! Nu ştiam că un copil de 22 de ani are un astfel de limbaj! De-aici a pornit totul!

Mi-aţi amintit de o “discuţie” de zilele trecute. Aşteptam pe cineva în zona pietonală, retras faţă de traseul circulat, pe unde treceau – la vreo patru metri de mine – un “discriminat” bronzat, cu fiul lui (de vreo 20 de ani). Eu fumam pipă şi nici nu mă uitam înspre ei. Bătrânul se simte obligat, cu “respectul” tipic naţiei, să mă interpeleze:
- Câte chiştoace bagi în pipa aia?
I-am răspuns, aşa cum răspund, de regulă, în prima fază, impertinenţilor:
- Vezi-ţi de treabă!
La insistenţa lui, i-am explicat:
- Dacă ai acasă o pisică, nu-ţi băga nasu-n pipa mea că ţi-l arzi. Mai bine bagă-ţi-l în curu’ mâţului, că, acolo nu ţi-l arzi!
Imediat mucosu’ sare revoltat, exact, ca Iulia:
- De ce nu vorbeşti frumos?
Şi-şi însoţeşte vorbele cu gesturi ameninţătoare. Nu înţelege că nu-mi crează spaimă, ci, doar scârbă! Era absolut normal să se lege de mine, să facă mişto – de parcă am fi de la aceeaşi târlă! – dar, … cum îmi permit să le răspund “nerespectuos”!?

Notă: Iulia a jucat rolul mucosului. Nimeni nu a fost revoltat de limbajul “copilului de 22 de ani” – de fapt, o femeie (o doamnă, ce plm! sic!)! În schimb, riposta mea a fost cea care a “jicnit” întregul grup. Şi pe Iulia, şi pe Max (!?), şi pe Mirela, şi pe Aurora (care a prevenit-o pe Mirela asupra lui Zamfir! acum, amândouă susţin că ceea ce e scris negru pe alb … n-au mâncat usturoi!), şi pe Călin – căruia i-a plăcut savoarea exprimării Roxanei, dar, a fost oripilat de reproşul meu! Din păcate, în istorie rămâne doar: vigilenta Iulia l-a demascat pe răul Zamfir! http://filumenie.files.wordpress.com/2012/01/capture-porci.jpg

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Blogoreala

Trackbacks For This Post

  1. Blogging; postare ad-hoc « Daurel's Blog - 7 years ago

    [...] Zamfir:Sunt “porc abject” acceptat [...]

  2. Sunt “porc abject” acceptat | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] the original: Sunt “porc abject” acceptat This entry was posted in Uncategorized and tagged 15 minute, curiozitate, efectul, eveniment, [...]

  3. «Sunt “porc abject” acceptat» | Grupul "porcilor abjecti" - 7 years ago

    [...] micului discurs o puteţi citi aici. Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line