Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Des uimire în locul Unirii

January 24, 2012 One Comment

Imaginea reprezintă un hard disc produs de de IBM – 305 RAMAC (Random Access Method of Accounting and Control). Realizat în 1956, acesta avea 50 de discuri de 24 inch fiecare, era greu de o tonă şi costa 35.000 de dolari. Capacitatea de stocare? 5 MB de date.
Raportat la acest obiect, eu ţin în mână (aproape: în palmă!) un hard disc extern de 1,5TB, cumpărat prin 2009, cu vreo 150 de dolari.
Fără să fiu altceva decât un biet posesor şi utilizator de computer, sărac, dintr-o ţară săracă!

A fost una dintre uimirile mele din ziua de 24 ianuarie, zi de sărbătoare, hotărâtă de guvern, ba nu – de parlament, ba nu – încă nu este aprobată, … în bălmăjeala  asemănătoare cu … cam ca tot ce este mai nou în România!

Am căutat, toată ziua să aflu unde se “dansează” – vorba unui deştept de la RadioRomânia!, care nu ştie că o horă se joacă! – Hora Unirii. Prilej, în alţi ani, de băi de mulţime a oamenilor politici, a demnitarilor, a aleşilor noştri!

Astăzi, s-a ţinut, “pe şest”, doar, o manifestare la sala de sport a unei şcoli (acolo, în spaţiu închis, poţi controla mai uşor accesul şi reacţia “mulţimii”!). Plus neanunţarea publică … Manifestarea s-a desfăşurat fără incidente! Un nou succes portocaliu, evident! Bifat, în raportul de activitate şi în … bugetul local.

Totuşi, pe la orele şapte ale serii, am surprins

un spectacol folcloric în cinstea

U N I R I I

dintre preşedinte, premier şi primar

Aproape douăzeci (sic!) de manifestanţi, cam tot atâţia gură cască, bronzaţi – cu manifestările “folclorice”, specifice, de rigoare! -, cam tot atâţia jandarmi, poliţişti mari şi poliţişti locali, plus douăzeci de manifestanţi, … Îmi pare rău, dar, oricum număr, tot ca Pristanda mă încurc şi nu-mi ies mai mult de cincizeci de persoane. Doar dacă număr şi cei trei “oameni politici”, plus femeile şi jurnaliştii (profesionişti, desigur!) care-i însoţeau, … Gata: au fost peste 50 de persoane! M-am numărat şi pe mine. De două ori! A lipsit numai primarul, viceprimarul, prefectul, vicepreşedintele consiliului judeţean, adică, ăia care se călcau pe picioare, la fiecare inaugurare. Şi la centrul modernizat – cu dale crăpătoare şi guri de canal urât mirositoare – care se va remoderniza în anul care a început!, şi la …

Admirabil efortul protestatarului solitar in mijlocul “multimii”!

Am avut parte şi de normala cârâială, aprobată de poliţie, din partea discriminaţilor. Fiţi atenţi la min. 04:59 şi la 05:29. Mă veţi scuza pentru cuvântul, foarte la modă: discriminaţi, utilizat în locul … descreieraţi, dacă nu ne-am ascunde după degetul “democraţiei”!

Nu vreau “să jicnesc” pe nimeni din democratica piaţă a câinilor comunitari!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

  1. Des uimire în locul Unirii | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] link: Des uimire în locul Unirii This entry was posted in Uncategorized and tagged accounting, citez, curiozitate, eveniment, ibm, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line