Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Cot la cot

January 29, 2012 2 Comments

Să deschidem DEX-ul:
Marchiză = … 1. Acoperiș (de sticlă) prins într-o armătură de fier și așezat deasupra intrării principale a unei case în scopul protejării intrării de intemperii. 2. Încăpere cu (acoperiș și) pereți cu numeroase geamuri, așezată la intrarea unei case. 3. Cabină pentru mecanic la locomotivele cu aburi …
Worcester = Sosul Worcester se prepară astfel: Intr-o bucata de panza se pune ceapa, usturoiul, mustarul, ardeiul, piperul, ginger, scortisoara, cuisoarele si cardamom, se leaga cu o ata si se aseaza intr-o cratita impreuna cu otetul, molasses, soy sauce, si tamarind. Se aduce la un clocot se scade temperatura si se fierbe 45 de minute. Se amesteca sarea cu curry, anchovy sfaramat si apa. Se adauga la lichidul din cratita. Se ia de pe foc. Se toarna toata compozitia intr-un vas sticla sau de inox. Se acopera ermetic si se lasa la frigider 2 saptamani amestecandu-se din cand in cand. Dupa 2 saptamani se strecoara printr-o panza deasa ca cea de branza si se pune lichidul in sticle. Se scutura sticla bine inainte de a se folosi.
Să deschid notesul:
Marchiza Worcester = o persoană încântătoare, care ne demonstrează cât de mult ne costă carnea de porc … ieftină!

Din Comunicatul de presă primit, odată cu invitaţia la Conferinţa de presă a marchizei, am aflat că:
Lady Worcester a fost premiata de revista „The One” cu premiul de excelenta pentru regizori femei, care lupta pentru viitorul planetei.
„Pig Business” este un documentar care a fost difuzat pentru prima oara in Romania la Festivalul Astra Film din Sibiu in anul 2011.
Tracy Louise Ward, Marchiză de Worcester este fosta actrita, este nascuta la Londra si a devenit una dintre cele mai auzite voci dintre militantii activi ai politicilor verzi.
Din 1989 Tracy Worcester este activa in fundatia Friends of the Earth, este patronul Societatii Internationale pentru Ecologie si Cultura, este administrator al Fundatiei Gaia si al Societatii Schumacher si al Centrului de Mediu Bath. A infiintat si patronat Soil Association din Marea Britanie si este membru al consiliului consultativ al revistei „The Ecologist”.
Cele vreo două ore petrecute la Casa Raţiu, alături – la un moment dat! – de marchiza descrisă în paragraful anterior, m-au pus într-o permanentă stare de nedumerire şi încântare simultană.
Am întâlnit o persoană delicată şi puternică, o femeie care ştie ce vrea şi ştie să-i convingă şi pe alţii, o persoană modestă, absolut deloc simandicoasă, care s-a adresat fiecăruia de parcă ne-ar fi revăzut pe toţi, chiar dacă de unii dintre noi nici măcar nu auzise.
La prânzul oferit de Indrei, am primit locul din stânga marchizei. S-a purtat ca orice femeie, îndatoritoare, intrând în jocul comesenilor de-a dansatul platourilor de la unul la altul, spre îndestularea uniformă a tuturor. Evident că a fost centru al atenţiei tuturor comesenilor şi a întrebat, a adus completări la cele spuse în cadrul formal al Conferinţei de presă, a cerut detalii şi explicaţii privind situaţii concrete de pe la noi, în încercarea de a-şi contura, şi mai bine, realitatea pe care o vede şi o cunoaşte de mai mulţi ani.
A fost surprinsă să afle că noi, după decenii în care bestseller-ul, cel mai citit şi împrumutat între vecine, era Catalogul Neckermann, suntem vrăjiţi de rafturile supermarketurilor. I-am mărturisit că şi eu, înainte de ‛89, în zilele petrecute în RFG, beam mai bine de un litru ce cola zilnic, iar, acum, dau oricâţi litri din băutura „energizantă”, pentru un pahar de suc NATURAL de mere. Pentru că am înţeles că acesta este cu-adevărat … energizant!
A avut amabilitatea să accepte ca să filmez răspunsul la o ultimă întrebare – eram la cafele deja – şi nu a considerat întrebarea mea decât ca o întrebare:


În toate etapele, Tracy Worcester a strălucit strict ca om implicat în problema ecologică, fără nici o urmă de afectare decurgând din titlul care îl poartă. De fapt, fusesem prevenit că … este un om minunat, tocmai prin modestie şi normalitate!

Acoperiş deasupra problemelor, în sosul vieţii noastre cotidiene, dar, şi o mână întinsă, prieteneşte, pentru a ne ajuta să nu repetăm erorile ce le-a făcut societatea occidentală. A propos de maini: este des utilizata expresia “maini de taran” sau “maini de intelectual”. Uite, cum arata “maini de marchiza”!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

  1. Elucubraţii – Oyoja Onuk « Link-Ping - 7 years ago

    [...] Ilarie, Caius, AnaUsca, StropiDeSuflet, Carmen, Zinnaida, Rokssana, Androxa, Florina, Zamfir, Filumenie, Ulise 45.700000 27.179722 Share [...]

  2. Cot la cot | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] Cot la cot This entry was posted in Uncategorized and tagged comunitară, criza, curiozitate, economie, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line