Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Duminică, după sâmbătă

February 26, 2012 No Comments

Dacă e marţi, e Belgia - era titlul unui film. Dacă e duminică, e de citit – este un posibil titlu al postării mele. Dacă nu vă captez atenţia cu cele de mai jos, mai aveţi şansa să-mi citiţi blogurile: On Line, Turdeanu‘, Ulise, De Turda, Amintiri, Zamphotograph sau pe cele ale apropiaţilor mei: AEFC, Colecţionara, Florina Francezii spun că “cu cinci de dacă, poţi pune tot Parisul într-o sticlă“! Eu am folosit numai trei.

Mustacioşii americani işi cer drepturile pe 1 aprilie

Subvenţia ar urma să se acorde pentru achiziţionarea de instrumente de tuns barba şi mustaţa, piepteni şi oglinzi, produse de intreţinere, produse de colorare a părului facial şi… fotografii ale lui Burt Reynolds, aflat pe locul cinci în topul celor mai ”meseriaşe” mustăţi americane (dar probabil pe primul loc în ceea ce priveşte notorietatea)! Organizatorii au cooptat şi o serie de vedete pentru a susţine campania: chitaristul John Oates, Ellie Kemper, vedeta serialului TV “The Office”, sau jucătorul de baseball John Axford, aceştia urmând să producă mai multe videoclipuri de promovare.

N.B.: Sunt mustăcios. Chiar, mai mult: sunt şi bărbos. Dar, de 1 aprilie sunt ocupat: Împreună cu Prietenul meu, Ulise, mergem … (încă nu ne-am hotărât destinaţia!) să sărbătorim “Un an până la şaizeci”!

Ce face lumea cand ninge abundent?

In ambele emisfere ale Terrei, cand este iarna, probabilitatea de a ninge este mare, iar cetatenii unora dintre state au atat de multa memorie incat sa nu fie surprinsi, in fiecare an, de acest fapt.

Cinci tineri bucureşteni recroiesc bătrânul Kiev

Tinerii Vlad, Alexandru, Rozina, Cristina şi Iulian au uimit Europa cu un proiect de proporţii prin care Kievul va fi complet refăcut. Cei cinci au câştigat concursul de proiecte, organizat în capitala Ucrainei, în faţa a 300 de echipe participante din întreaga lume. Cei cinci specialişti în frumuseţe urbană din România au pus pe hârtie, în doar două luni, schiţele după care Kievul va fi modificat aproape complet urbanistic şi arhitectural, în următorii 15 ani. Vlad Stoica, Alexandru Tudose, Rozina Dragomir, Cristina Zlota şi Iulian Canov, toţi absolvenţi ai Universităţii „Ion Mincu” din Bucureşti, sub îndrumarea profesorului lor, Gabriel Pascariu, au decis, la începutul lunii noiembrie a anului trecut, să participe la unul dintre cele mai mari concursuri de urbanism din Europa, denumit „Perlele Dneprului”.

Elicopterul … MIG

Un elicopter de interventie a fost filmat in timp ce s-a dezmembrat la doar cateva secunde dupa ce a aterizat, in Brazilia, o inregistrare video surprinzand acest moment dramatic, in care usile au cazut pe sol pur si simplu, in timp ce rotorul continua sa functioneze, relateaza Sky News online, citat de Mediafax.

O firmă japoneză vrea să construiască un ascensor spaţial

O firmă japoneză vrea să construiască un ascensor care să ducă pasageri în spaţiu, până în anul 2050, după modelul “ascensorului de sticlă” folosit de personajul Charlie în romanul “Charlie and the Great Glass Elevator” scris de britanicul Roald Dahl, informează Mediafax. Obayashi este considerată una dintre cele mai serioase companii japoneze. Ea se află pe punctul de a finaliza construcţia Tokyo Sky Tree, cel mai înalt edificiu din Japonia (634 de metri). Firma niponă a participat şi la construirea metroului din Dubai şi a Stadionului Australia, inaugurat cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Sydney. Compania japoneză are în minte de această dată un şantier de o cu totul altă natură: un ascensor în spaţiu care să ruleze pe un cablu de nanotuburi din carbon, un material a cărui structură este de 20 de ori mai rezistentă decât cea a oţelului. Cabina s-ar putea deplasa graţie unei tije uriaşe care ar măsura 96.000 de kilometri, o dimensiune ce reprezintă un sfert din distanţa dintre Terra şi Lună.

O japoneză şocantă

Nu doar vedetele de la Hollywood ştiu să şocheze în filme. Rinko Kikuchi, prima actriţă japoneză nominalizată la Oscar în ultimii 50 de ani, a surprins opinia publică cu una dintre scenele pe care le-a filmat pentru pelicula “Babel”. Într-una dintre scenele din film, ea îşi desface picioarele ostentativ, reuşind să şocheze publicul.

Mandarina va înlocui engleza

Engleza a dominat limbile de circulatie internationala in ultimul secol. Mandarina o concureaza insa cu succes. De vina se dovedeste a fi populatia chineza, cea mai numeroasa din lume la ora actuala. Intrebarea care apare este urmatoarea: se va mai vorbi limba engleza in viitor la fel de mult?

Industria surprinzatoare a uleiului de masline

Uleiul de masline a jucat un rol esential in cultura mediteraneana timp de 2.000 de ani si este utilizat de gurmanzii din toata lumea. Totusi, nici aceasta industrie nu a scapat de ghearele profitorilor si ascunde secrete nebanuite. O cantitate insemnata de “ulei de masline italian extra virgin” este contrafacuta. Uneori, uleiul nu este extra virgin, alteori nu este italian; ba mai mult, cateodata nu contine masline, spun specialistii.

Jandarmeria trimite amenzi prin poştă pentru tulburarea liniştii publice

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Emilia Fînaţă, a declarat că au fost amendaţi 26 de participanţi la protestele neautorizate, majoritatea amenzilor fiind trimise prin poştă “pentru că cei vizaţi nu au fost găsiţi la domiciliu”. Amenzi între 100 şi 300 de lei! Conform sursei citate, amenzile sunt cuprinse între 100 şi 300 de lei, totalizând suma de 5.200 de lei, iar aproape toate au fost aplicate pentru “tulburarea ordinii şi liniştii publice prin producerea de zgomote şi larmă în mod repetat”, în timp ce altele au fost date pentru refuzul de legitimare.

Cu anumite precautii, sexul “interzis” poate fi o experienta placuta

Probabil si tu, precum multe dintre femei, consideri sexul anal o alegere mult prea indrazneata pentru ritualul tau erotic. Insa s-ar putea sa descoperi placeri ascunse daca ai curajul sa acorzi o sansa acestei pozitii controversate.

Este automobilul electric doar un moft?

Nissan Leaf este modelul reprezentativ pentru ceea ce inseamna un automobil 100% electric – nu polueaza deloc, ruleaza intr-o tacere nefireasca (nici nu-ti dai seama ca motorul e pornit) si… are o autonomie redusa. Cat de redusa? In cartea tehnica scrie ca la o singura incarcare poti parcurge 160 km. Specialistii de la revista britanica Focus s-au gandit insa sa verifice in mod concret lucrul acesta. Asa ca s-au suit intr-un Nissan Leaf in centrul Londrei si au parcurs un traseu variat ce a inclus strazi din capitala britanica, o portiune de autostrada, sosele aglomerate cu o singura banda pe sens si drumuri de tara. Dupa 120 km masina s-a oprit.

Cum arată viitorul Uniunii Europene?

Statele membre rămân laolaltă, dar Uniunea se recalibrează în jurul eurozonei. În interior va fi mai multă integrare, dar la nivel interguvernamental. Ceilalţi trebuie să respecte deciziile marilor puteri europene.

Istoria industriei auto din Romania

Manager.ro va propune o incursiune in istoria industriei auto din Romania. Pentru ca, in pofida opiniei generale, am avut industrie auto si inainte de colaborarea cu francezii de la Renault si aparitia celei mai cunoscute marci auto romanesti, Dacia. Putini stiu ca Romania a facut cunostinta cu tot ceea ce reprezinta un automobil chiar de la inceputurile industriei auto, de la sfarsitul Secolului 19.

- Este stranie omisiunea din această istorie a unui întreg capitol din adevărata istorie a automobilului din România: fabrica de la Câmpulung Muscel, cu IMS-urile şi ARO-urile!

Mica ţiganiadă e tot mai mare

Recensământul de anul trecut relevă o creştere importantă a numărului de cetăţeni care se declară rromi, în vreme ce toate celelalte etnii cunosc, ca şi românii, cifre în scădere. Ordinea din clasamentul minorităţilor se păstrează la fel ca şi la recensământul din 2002, dar în cifre absolute sunt scăderi la toate etniile, cu excepţia rromilor: maghiarii sunt pe primul loc (1,238 milioane de persoane, în populaţia stabilă), rromii sunt pe locul al doilea (619.000 de persoane), poziţia a treia este ocupată de ucraineni (51.700 de oameni) şi germani (36.900 de persoane). Ponderea românilor în populaţie este în uşoară scădere faţă de ultimele două recensăminte: de la 89,5%, în 2002, acum este de 88,6%.

Ăsta da vecin bun!

Photo of Traute

Litigiu-intre vecini! la Stuttgart, Germania: A fost plătit s-o facă, dar nu a reuşit nici după 72 de încercări s-o lase însărcinată pe soţia amicului său …

În Stuttgart, Germania, un judecător trebuie să decidă într-un caz de intenţii onorabile, în care un bărbat a angajat un vecin ca să-i lase soţia gravida. Se pare că Demetrios Soupolos (29 de ani) şi soţia sa, fostă regină a frumuseţii, îşi doreau foarte mult un copil dar Demetrios a fost declarat de un doctor că este steril. Soupolos, după ce a reuşit să calmeze protestele soţiei, l-a angajat pe vecinul lui  – Frank Maus (34 de ani) ca să-i însărcineze nevasta. Cum Maus era deja însurat şi avea 2 copii şi în plus arăta foarte mult ca Soupolos, planul părea destul de bun.     Soupolos l-a plătit cu 2500$ pe Maus. De 3 ori pe săptămână pentru următoarele 6 luni, Maus a încercat disperat de 72 de ori ca s-o lase gravidă pr Traute … Când soţia lui Maus a avut obiecţii, acesta i-a spus: „Ca şi ţie, nici mie nu-mi place dar, pur şi simplu, o fac pentru bani! Înţelege şi tu!”. După ce Traute n-a rămas însărcinată după acest răstimp, Soupolos  care nu mai înţelegea nimic, l-a determinat pe Maus să facă un control medical. Aşa a făcut şi doctorul l-a anunţat că e steril. Anunţul doctorului a fost un şoc pentru toată lumea, mai puţin soţia lui Maus, care a spus că el nu era adevăratul tată al celor doi copii … Acum, Soupolos l-a dat în judecată pe Maus pentru neîndeplinirea contractului, într-un efort de a-şi recupera banii. Maus nu vrea să-i dea banii înapoi, pentru că el nu a garantat însărcinarea, ci numai că o să depună eforturi în acest sens …

Justitia are nevoie de respectul tuturor

Presedintele CSM, judecatorul Alina Ghica, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, referindu-se la scandalul generat de Ioan Becali in sala de judecata, ca “justitia are nevoie de respectul tuturor”, iar in lipsa unui comportament adecvat nu se poate vorbi despre o justitie independenta.

COMOARA din adancurile Marii Negre

Informatiile preliminare colectate de prima sonda de explorare in apele adanci ale Marii Negre, sapata de OMV Petrom si ExxonMobil, indica prezenta unor acumulari de gaze de 42-84 miliarde de metri cubi, un zacamant care, daca va fi exploatat comercial, ar putea scuti Romania de la importuri timp de cel putin 15 ani. Iar de aici, un efect in lant care ar putea nu numai intari sectorul industrial, dar si economia nationala, sustin specialistii consultati de Wall-Street.ro.

La Moscova va aparea “un metrou pe apa”

In aceasta vara, la Moscova va aparea un nou tip de transport – “metrou pe apa”, dupa cum a anuntat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin. Sobianin a spus ca pe raul Moscova vor circula regulat nave, care vor face legatura intre principalele obiective ale orasului. Acest lucru va duce, potrivit administratiei moscovite la dezagomerarea autostrazilor, informeaza Vocea Rusiei. “Ramificatia acvatica a metroului” va fi amplasata de la marginile sud-estice ale Moscovei pana in centru. Pe ea vor circula noi nave de confort ridicat. Costul calatoriei nu va fi cu mult mai mare decat in metroul obisnuit.

Daca orice vagaboanda se numeste ziarista, eu ma apuc de alta meserie

Jurnalista Mara Bănică şi-a ieşit din pepeni, miercuri, în direct la emisiunea „Acces Direct”, de la Antena 1, după o discuţie cu Alina Popescu o tânără care pretinde că este ziaristă şi care mai întâi i-a luat apărarea cântăreţei Carmen Şerban, în scandalul în care a fost acuzată de lesbianism, pentru ca apoi să susţină că şi ea a avut o relaţie cu artista. „Dacă orice vagaboandă se numeşte ziaristă, eu mă apuc de altă meserie. Eşti pe Youtube când dansezi în păsărica goală, moartă de foame. Tu eşti ziaristă? Eşti colegă cu Cristian Tudor Popescu? Înapoi pe centură!”, a izbucnit Mara Bănică. Jurnalista a explicat că nu îşi doreşte să fie asociată cu orice persoană care pretinde fără niciun fundament că practică această meserie.

Cum isi fura statul singur caciula

Este binecunoscut faptul ca sistemul fiscal din Romania are o o multime de hibe. Totusi, multe dintre legile date de stat sunt practic invitatii la evaziune sau in cel mai fericit caz nu fac decat sa incurce Fiscul, in loc sa ii usureze lupta cu evazionistii. Citeste cateva dintre cele mai cunoscute anomalii din fiscalitatea romaneasca.

Q.E.D.

citiţi-mi blogurile: On Line, Turdeanu‘, Ulise, De Turda, Amintiri, Zamphotograph sau pe cele ale apropiaţilor mei: AEFC, Colecţionara, Florina

, , , , , , , , Viata ca o gluma

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line