Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Interesat voluntariat interesant

May 26, 2012 No Comments

Jocul de cuvinte din titlu mi-a fost inspirat de jocul activităţii de voluntariat din jurul meu. Pe scurt, ar veni cam aşa: suntem voluntarii, facem ceva pentru comunitate, dacă … ni se trasează sarcina, dacă ne iesie ceva, dacă … Pentru exemplificare, să luăm tentativa mea de a crea mişcarea “masă critică” în urbea noastră.

1. Zamfir Turdeanu’

În ultima seară de vineri din aprilie, am reuşit să facem o plimbare într-un grup puţin numeros. Dar, era un început! Vezi: Să dăm o masă critică Turzii

2. Plimbarea cicloturistică

Am participat la o plimbarea turistică cu bicicletele.

Ca ultima activitate din Saptamana National a Voluntariatului am facut turul orasului pe biciclete, promovand astfel obiectivele importante din orasul nostru si bineanteles cel mai sanatos mod de a calatori prin oras, adica pe biciclete..

3. Semnale

Atât cu cei din prima plimbare, cât şi cu cei din cea de-a doua, am discutat despre transpunerea ideii de masă critică şi la Turda. Unii, chiar participaseră la aşa ceva, în alte oraşe. Tuturor, le-am sugerat să pună umărul la crearea şi popularizarea unei mase critice la Turda.

4. Turda: masa critică – ediţia lunii mai

La şase seara, în ultima vineri din luna mai, la intrarea din Parcul Central al Turzii, … am fost singur. Nici cei care ai citit postarea de pe blog, nici cei de pe lista mea de “prieteni” (sic!) de pe fakebuk (!), nici colegii din plimbarea cicloturistică, …

Nimeni nu consideră necesar să arătăm că

avem nevoie de piste pentru ciclişti

şi în “oraşul european”,

lăudat pentru “proiectele europene”

implementate

pe milioane de euro europeni.

Este adevărat că iniţiativa nu pornea de la nici un ONG, nu era susţinută de nici un organ de presă, nu interesa nici un partid (că-s în campanie electorală şi-s ocupaţi să arate … cât le pasă de Turda!), … Deci, nimic care să fie suficient de interesant ca să participi la Turda şi nu la Cluj Napoca!

5. Cluj Napoca: masa critică – ediţia lunii mai

Este mult mai important şi util – pentru turdeni – să participe la un eveniment mediatizat în oraşul de peste Feleac, decât să creeze unul util pentru comunitatea locală. Acolo, SUNT piste pentru biciclişti şi trebuie mai multe. La Turda, … sunt promise în campania electorală. Ajunge!

Ocupand soseaua din fata Casei de Cultura a StudentilorCel mai superb mars din cate am vazut in Cluj Napoca.. nu a fost nevoie de organizatori sa ne putem aduna si sa ne facem vazuti.

Ce spuneam în titlu?!

, , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line