Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

De(M)on...tologie profesională

August 15, 2012 2 Comments

Vă mai amintiţi bancul de la Radio Erevan?

- Este adevărat că Ivan Ivanâci a furat o Volga?

- Da. Dar, nu a furat, ci, i s-a furat. Şi nu este vorba de o Volga, ci, de o bicicletă.

De curând, am constatat că … Radio Erevan mai emite!

Zilele trecute, trecând prin oraş, am văzut un autobuz de la ALIS, implicat într-un incident de circulaţie, chiar în faţă la Billa. Evident, din cei câţiva agent de poliţie (locală, cei care dublează agenţii firmei de parcare!), care îşi fac veacul prin centru, nu era niciunul pe-aproape. Ce am văzut:

- un autobuz, care bloca circulaţia, şi care avea o mică julitură, cam pe la mijloc;

- un autoturism semi-parcat şi care avea o mică julitură pe aripa stânga din faţă.

Cei implicaţi discutau, pe tonuri diferite:

- şoferul autobuzului sugera, pe un ton calm, politicos, şoferului autoturismului, să meargă, împreună, la poliţie şi suna la şeful lui, ca să vină şi el.

- cel cu autoturismul şi încă o persoană (probabil, acolit de-al lui), se răstea, nu tocmai politicos, ameninţător,  să i se dea asigurarea ca să-şi repare maşina.

Din poziţia maşinilor şi ale juliturilor de pe ele, părea că autoturismul ar fi făcut manevre de parcare şi s-a frecat de autobuzul care trecea.

Şoferul autobuzului – îl cunosc de vreo patru decenii – este un om blajin. Mi-a explicat că autoturismul făcea manevre de parcare, intrând sau ieşind din parcare, iar el, preventiv, avea o viteză foarte mică. Cel al autoturismului, se pare că a mizat pe intimidare, fiind mai puţin … bronzat şi lucrând pe unde … se dau ordine, nu se discută.

Apoi, autoturismul a plecat. Ulterior, am aflat că s-ar fi dus la Poliţie şi ar fi declarat, printre altele, că “şoferul autobuzului ar fi părăsit locul accidentului”!

Astăzi, am discutat cu fostul meu coleg, şoferul autobuzului implicat în ce v-am relatat mai sus. Iată, ce susţine:

Mi-a arătat şi procesul verbal, întocmit de Poliţie, atunci:

Concluzia a fost: neasigurarea suficientă a celui care făcea manevre pentru parcare. Poliţistul, se pare, nu a citit în presa “profesionistă” despre “neacordare de prioritate de către autobuz”!

Pentru că, nu de pe bloguri de amatori, ci, din presa profesionistă, am aflat că:

Astazi, in jurul orei 14:00, in centrul municipiului Turda (langa Billa), un autobuz de la firma Alis Grup care merge pe ruta Campia Turzii -Turda s-a tamponat usor cu un autoturism. Datorita acestui indicent, circulatia in centrul Municipiului a fost blocata pentru cateva minute. Tamponarea se pare ca s-a produs datorita neacordari (n.b. neacordării) de prioritate. Autoturismul a incercat sa se incadreze pe banda si a fost lovit de autobuz. Cei doi soferi nu au oferit mai multe explicatii. Tamponarea nu a fost una grava, autobuzul fiind accidentat putin la usa, iar autoturismul in mare parte zgariat.

Minte şoferul sau … Radio Erevan mai emite! Iar, titlul – mult mai corect, mai aproape de realitate! – ar fi fost:

Un autobuz Alis a fost frecat de un autoturism in centrul Turzii

Deh, circulaţia rutieră se desfăşoară după alte canoane decât cea … feroviară!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

2 Comments → “De(M)on…tologie profesională”

  1. ZamPop 7 years ago  

    # Mariana: Fiecare face cum se pricepe, în funcţie de ce-şi doreşte.

  2. Mariana 7 years ago  

    Intr-adevar sunt cam mari diferentele. Unul vorbeste de pe scaun, tu vorbesti de pe teren. Realitatea este cu totul alta!

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line