Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Portret de scriitor "imoral si neconventional"

September 29, 2012 3 Comments

Nu am cum să fiu Mecena, de vreme ce sunt Zamfir. Totuşi, ceva veleităţi … De-aceea, mai fac, uneori, şi fapte bune. Cică, două bune, ar anula una rea!

Am adunat ceva din explicaţiile cuprinse într-o discuţie cu un scriitor … “imoral şi neconvenţional”, am primit şi ceva poze de la el, … Acum, cât de reală este această autocaracterizare, nu am de unde să ştiu. Neconvenţional este … cam orice scriitor care se respectă. Altfel, ar fi o biată copie a altcuiva.

Acum, încerc să-i popularizez activitatea, cu speranţa cu îmi va trimite un volum spre recenzare. Un volum cu autograf, pe care, peste două sute de ani, să-l vând la licitaţie pe un milion de euro!

*
Simplul fapt de-a scrie un roman decurge cumva de la sine; aparent politist, orice roman al meu este de fapt un roman social, in esenta lui organica!

Ma inspir din lumea inconjuratoare, din ghetto-ul in care traiesc!

Desigur, familia mea de mult nu mai vrea sa stie de mine, sunt genul de “oaie neagra” care le-ntoarce matzele pe dos.
Nu mi-am terminat nici macar Liceul. Sunt absolventul unei Scoli Profesionale oarecare. Am avut o multitudine de meserii, ca de exemplu curier la Casa Poporului, paznic de noapte, chelner, vanzator de butique, etc.

Sunt de-o lene patologica, ceea ce ma face neplacut familiei mele.
Romanele mele sunt scurte fragmente de viata reala; tiganii, borfasii, tarfele, drogatii, alcoholicii, cartierele mizerabile.
Am inceput cu un volum de versuri dedicate orasului.
Sunt un scriitor (daca intr-adevar sunt) de-o factura mai independenta. Ceea ce-am scris reprezinta suma a ceea ce-am observat in orasul si-n cartierul meu. aSub aspectul policier, sunt de fapt mici drame sociale.

Consider ca simplul act de-a scrie este o placere-n sine. Publicarea, vanzarea, decurg de-aici.
decug, de fapt, de la sine. Personajele mele au la baza persoane care-au existat candva. Omul bogat, dar si prostituata umila, merita acelasi respect pe coala de hartie.

Cum spuneam, am o extrem de proasta relatie cu propria-mi familie. Desigur, din cauza felului meu de-a fi, dar nu regret nimic. Viata mea, asa cum a fost, a existat intr-un mod mult mai liber decat a celui care-a stat incuiat 40 ani intr-o uzina nenorocita

Ultimul meu volum, “Nebunul cu automatul“, care are o vag tenta autobiografica, descrie tragicul traseu al unui muncitor extrem de sarac si de singur …

Ma fascineaza oamenii extrem de saraci si disperati. Eu insumi sunt sarac, lenes, contemplativ.

Imi impart viatza intre scris, publicat, si vandut volume pe unde pot.
*

Dacă vă calcă ( (sic!) să vă cumpăraţi din cărţile acestui scriitor, puteţi să le comandaţi la tel.: 0727 269 203.  Cică, le vinde cu 15 lei bucata (nu mă luaţi în serios: întrebaţi-l pe el!). Adică, ceva mai mult decât un pachet de ţigări.

Avantajul e că, o carte … durează mai mult decât cele douăzeci de ţigări dintr-un pachet. Şi mai poate fi fumată încă o dată!

N.B.: Dacă romanele poliţiste se scriu ca în imaginile primite, … mă fac scriitor!

Despre aceste poze, scriitorul mărturiseşte:

Legat de pozele acelea, reprezinta in general toate femeile care m-au inspirat candva, topite-ntr-una singura …! Orice photo de genul acesta publicata pe net, reprezinta un gest de sfidare la adresa unei moralitati de tip stalinist, inchizitorial. De aceea am incercat sa le postez pe facebook, dar scandalul a fost mai mare decat as fi putut crede…“!

Dacă aveţi timp, puteţi să-l credeţi!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Publicitate

3 Comments → “Portret de scriitor “imoral si neconventional””

  1. ZamPop 7 years ago  

    # carola: Probabil, acesta îi este specificul.

  2. carola 7 years ago  

    Nu stiu ca scriitor cum o fi, nu ma pricep, dar este alcoolic, nebun si fascinant. Am citit ceva de el, cartile au ceva nebunesc, delirant, si totusi logic…

Trackbacks For This Post

  1. Portret de scriitor imoral si neconventional | Stiri Bloggeri Din Romania - 7 years ago

    [...] the original post: Portret de scriitor imoral si neconventional This entry was posted in Uncategorized and tagged a-din-explica, adunat-ceva, ceva-poze-, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line