Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

De ce ţi-ai făcut blog?

November 17, 2012 14 Comments

O bloggeriţă – Minnie – aruncă o întrebare:

De ce ti-ai facut blog?

Încerc să răspund:

În primul rând, nu mi-am făcut, ci, … mi s-a făcut! Ca sarcină de serviciu, când lucram la un ziar. Chiar dacă, anterior, cochetasem cu ideea, având la activ vreo două tentative …

Nici nu mai ştiu, precis, cum se numea. Mi se pare că Blogulu Zamfir (blogul a murit, odată cu pagina web a ziarului, la faliment). L-am transpus, când s-au umflat tărâţele în şefu’ de-atunci, în Zamfir Turdeanu’. Mă prinsese şi îmi plăcea faptul că puteam spune exact ce gândeam, fără autocenzura ce mi-o impuneam ca salariat. Îl bombardam cu 2 – 5 postări într-o zi. De-aici, am început să deschid alte bloguri, preluând tematici din blogul principal. Pentru glume, pamflete, am creat un blog pentru … câinele meu, care, latră, dar, nu muşcă! În timp, a devenit blogul lui Ulise al II-lea cel Ocoş. Apoi, un blog ce a derivat în actualul Zamphotograph, pentru a posta imaginile culse de fotograful amator din mine. Pentru file de istorie, a Turzii şi împrejurimilor, a apărut un alt blog specializat: Zamfir de Turda. Fostul blog iniţial, a rămas pentru informaţii din actualitate. Pentru opiniile mele, de Cetăţean şi Blogger, am creat un blog, mai aparte, pe domeniu cu numele meu: Zamfir On Line. Ultimul, sau nu?!, a apărut blogul filumenistului: Amintiri din filumenie. În timp, am preluat şi gestionarea blogului asociaţiei ecologiste căreia i-am fost co-fondator, Asociaţia ecologistă “Floarea de Colţ”: Fotoreporter pentru mediu.

Mobilul a fost, la toată puzderia de bloguri, dorinţa de a împărtăşi din ceea ce ştiu, din ceea ce aflam, din ceea ce doream, … Am împărtăşit şi eperienţa de blogger. Cea mai importantă realizare, în acest sens, fiind blogul lui Zoltybogata - un Om minunat, care a dezvoltat foarte frumos ce l-am învăţat. O altă reuşită este blogul spre care am împins-o pe Florina. Acum, este plecată peste hotare şi … îşi mai aminteşte, când are timp, şi de blog – i-am promis să ţin flăcăruia aprinsă, până revine. Sau blogul filumenistei timişorence: Blog de filumenistă Alţi bloggeri, au crezut că “ştiu totul“, că “nu mai au nevoie să înveţe“, că … şi au eşuat, mai mult ori mai puţin, lamentabil. Pentru că blogul necesită … muncă! Multă muncă, asiduă, zilnică, anevoioasă, …

În ce mă priveşte, numai situaţia în care mă zbat m-a obligat să mai reduc motoarele. Ar fi fost simplu să spun: nu mai am computer (lucrez pe un laptop împrumutat … când îl am!). Sau: nu mai am internet (lucrez mult de pe la Biblioneturi). Ori: nu mai am timp (dacă vrei, găseşti!).

De ce mi-am făcut blog?

Simplu: pentru că-mi place!

Cum răspund alţii, aflaţi … citindu-le blogurile: anastasiaanestis, mirelapete, pandhoraa, dintimisoara, zinnaida.ro, andreiarollingideas, vienela, mellymirror, cafeauata, cartim, vis-si-realitate, iulisadragosteoarba, summerday, adelinailiescu, diana şi, poate, şi alţii.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

14 Comments → “De ce ţi-ai făcut blog?”

 1. ZamPop 6 years ago  

  # Mircea Rusu: Mulţumesc.

 2. Mircea Rusu 6 years ago  

  E chiar bine că ţi-ai făcut blog/bloguri. Am ce citi! Îmi place că te iei în serios, pe tine şi lumea din jurul tău.

 3. ZamPop 6 years ago  

  # Cartim: Ceva asemănător explicam cuiva extaziat la una dintre fotografiile reuşite: Nu am nici un merit: eu, doar, am apăsat pe declanşator! E-adevărat că am făcut sute de poze … nereuşite, e-adevăart că am pândit nu-ştiu-câte minute acel moment, ..

 4. ZamPop 6 years ago  

  # Nice: Vouloir, c’est pouvoir! Sau, dacă nu cunoşti franceza: Cine vrea, face! Cine nu vrea, găseşte explicaţii!

 5. Nice 6 years ago  

  Si eu cred ca pasiunea pentru scris ne impinge spre decizia de a ne deschide blog. Iar daca exista pasiune, exista si timp. Orice alt motiv nu-l poate duce, in cele din urma, decat spre esec.
  Felicitari ca in ciuda tuturor problemelor ai continuat!

 6. Cartim 6 years ago  

  Ai foarte multa dreptate cand spui ” Blogul necesita munca” , asa este!

  Multa lume crede ca este simplu: staipe scaun si scrii…Dar si-a pus cineva intrebarea ce scrii??De unde te inspiri? Doar cei din blogosfera stiu ….

 7. ZamPop 6 years ago  

  # iulisa: Mulţumesc pentru invitaţie.

 8. ZamPop 6 years ago  

  # vienela: Am răspuns celor care “mă ceartă” că am redus motoarele …

 9. iulisa 6 years ago  

  S-au deschis inscrierile pentru provocarea “Reflexii în Oglinda” . Va astept in fiecare vineri incepand cu ora 00:00 ,sa luati parte la aceasta provocare . Daca vrei sa o faci cunoscuta si altora , creaza pe blogul tau un link spre aceasta postare.
  Te poti inscrie pe http://fewstuff.blogspot.rotuff.blogspot.ro/2012/11/reflexii-in-oglinda_15.html

 10. vienela 6 years ago  

  Nu stiam ca ai asemenea probleme. Imi pare rau sa aflu si sa simt rusinata pentru faptul ca ma plang uneori ca nu am un computer doar al meu, la care stau mai mult de 8 ore pe zi.

Trackbacks For This Post

 1. Alt joc cu poze – 18.11.12 « Florina Lupa Curaru - 6 years ago

  [...] sugerez să vizitaţi: zamfirturdeanu, blogulise, zamfirdeturda, zamphotograph, zamfironline, filumenie, colectionara, florina, aefcfoto, magina, moise, … Share this:ShareFacebookTwitterLike [...]

 2. Pe chibrituri: Noiembrie – “Luna calității” « Blog de Filumenistă - 6 years ago

  [...] sugerez să vizitaţi: zamfirturdeanu, blogulise, zamfirdeturda, zamphotograph, zamfironline, filumenie, colectionara, florina, aefcfoto, magina, moise, … Like this:LikeBe the first to like [...]

 3. Alt joc cu poze – 17.11.12 « Florina Lupa Curaru - 6 years ago

  [...] sugerez să vizitaţi: zamfirturdeanu, blogulise, zamfirdeturda, zamphotograph, zamfironline, filumenie, colectionara, florina, aefcfoto, magina, moise, … Share this:ShareFacebookTwitterLike [...]

 4. Dacă ai găsit măcar un comentariu… | Iubesc Viaţa - 6 years ago

  [...] scurt timp, am fost nominalizată de Carmen, Elly, Pandhora şi astăzi de Zamfir.  Dacă a mai fost cineva care m-a nominalizat, îl rog să mă [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line