Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Dragă Ucenicule

November 29, 2012 7 Comments

Nu te-am uitat, chiar dacă nu am mai scris special pentru tine. Găseşti multe sfaturi presărate prin comentariile la postări, aici şi pe celelalte bloguri. De ce-ţi scriu, tocmai, astăzi? Din motive de … vodcă! Oricine mă cunoaşte, ştie că nu sunt prieten cu băuturile alcoolice, dar, vodca mi-a adus un oarecare succes în blogosferă. Cum? Iată mecanismul:

- am participat la un concurs – nu pentru vodca ce se oferea ca premiu, ci, pentru tema sugerată pentru o postare;
- am avut şansa să fiu ales drept câştigător (încă, nu am primit  – material – premiul);
- pe blogul respectiv, am fost menţionat cu link înspre postarea câştigătoare;
- bloggerul care a iniţiat concursul îşi are blogul pe poziţia 45 în Zelist;
- adevăratul premiu a venit ca o surpriză: un salt de peste patru mii de poziţii în clasament!

Concluzia: pentru că ZeList apreciază interacţiunea dintre bloguri, dacă eşti băgat în seamă de cei din susul clasamentului, urci şi tu!

Iată, cum explică ZeList:

Site-uri ce linkeaza catre: zamfirpop.com

Am prezentat numai primele bloguri din lista cu 29 de bloguri şi am eliminat din listă blogurile mele. Lista completă o găsiţi pe Zelist. Observaţi valorile pentru “scor” şi pentru “oferă“. Aceste “oferă” este cel mai important element. Un blog care link-ează spre foarte multe bloguri, oferă … împărţit, chiar dacă are un scor mare. Comparaţi situaţiile lui zoltabogata.ro cu zoltybogata.wordpress.com. Acum, Zolty link-ează spre mult mai mulţi, decât o făcea de pe vechiul blog! Sau florinapacuraru.wordpress.com cu colectionaramodoro.wordpress.com: ultima, deşi are scor inferior, oferă mai mult, link-ând spre mai puţine bloguri.

Ca o curiozitate, a propos de blogosferă: Zelist spune că, actualmente, sunt: Heavy bloggers (>5 posturi) 475+305+53+30+452+237, adică: 1.551 de bloguri, “cu mai mult de cinci postări în ultima săptămână!, din 6.188 active, efectiv!

Al doilea sfat al zilei este: când scrii pe blog, gândeşte-te ŞI la cel care citeşte, la felul în care va reacţiona, la timpul pe care este dispus să aloce citirii postării tale, la reacţia pe care s-ar putea să o aibă, …

Un exemplu concret este postarea Citind online de pe blogul Florinei, în care include o puzderie de link-uri spre articole interesante, citite de ea online. O muncă foarte migăloasă, un timp lung alocat scrierii. Dar … citeşte comentariul meu la respectiva postare:

Sunt impresionat de munca pe care ai depus-o, dar, … Este inutilă! Cine crezi că va accesa toate aceste linkuri, ca să citească acele, interesante, pagini?! Ar fi fost mult mai bine, aşa cum ai făcut cu primul subiect, să mai alegi câteva – 3 – 5 – în nici un caz, 10 – şi să le dezvolţi un pic. Important este calitatea şi nu cantitatea. Plus, opinia personală, nu copierea.

În rest, …

Să bloguim sănătoşi!

, , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

7 Comments → “Dragă Ucenicule”

 1. ZamPop 6 years ago  

  # SoriN: Mulţumesc pentru semnal.

 2. SoriN 6 years ago  

  S-au deschis inscrierile pentru provocarea “Reflexii în Oglinda” . Va astept in fiecare vineri incepand cu ora 00:00 ,sa luati parte la aceasta provocare . Daca vrei sa o faci cunoscuta si altora , creaza pe blogul tau un link spre aceasta postare.
  Te poti inscrie pe blogul SoriN : http://fewstuff.blogspot.ro

 3. ZamPop 6 years ago  

  # Aurora Georgescu: Într-adevăr, mecanismele zelistiene sunt greu de descifrat şi înţeles. Am mai avut, cândva, un salt de mii de poziţii, când am fost băgat în seamă de Let’s do it. Nu asta este foarte important pentru mine, chiar dacă este reconfortant.
  Concursul l-am câştigat pentru că a plăcut juriului textul meu.
  Despre meritele lui Ulise, … sunt imense: din cauza lui, nu sunt singur, deprimat, plictisit de viaţă, …

 4. Aurora Georgescu 6 years ago  

  Este prea complicat pentru un creier de bunică! Dar cu toată uzura vârstei tot am priceput că ai făcut un salt spectaculos pentru care meriţi felicitări. De fapt nu pentru salt ci pentru câştigarea concursului. Dar… să fim corecţi: Ulise are jumătate din meritul victoriei!

 5. ZamPop 6 years ago  

  # Daurel: Sunt şi alte bloguri, mai puţin active, care au o postare sau mai multe într-o lună.
  Citeam, nu demult, o cifră de vreo 16.000 de bloguri active, cât de cât. Multe din ZeList, au ultima postare de mai bine de un an!

 6. Daurel 6 years ago  

  numai 6000 !?
  Asa putini ?
  Au fost vreodata mai multi ?
  PS. Nu ma-m gandit niciodata ca “un blog care link-ează spre foarte multe bloguri, oferă … împărţit, chiar dacă are un scor mare”.
  In definitiv, e logic !

Trackbacks For This Post

 1. Dragă Ucenicule | Stiri Bloggeri Din Romania - 6 years ago

  [...] the article here: Dragă Ucenicule This entry was posted in Uncategorized and tagged comentarii, concurs, participare, rate-prin, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line