Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Vă rog să-mi emiteţi un paşaport de Ghiriş

January 29, 2013 7 Comments

Uraaaa! Am mai supărat pe unu’! Un pezzo-grosso cu obrazul … idem! În consecinţă, trag ponoasele şi trebuie să apelez la o pilă:

Mult Stimate şi Iubite, …, Primar al Câmpiei Turzii,
din ţara euRÂPEană şi democrată (sic!), cu numele România,
subsemnatul …,
nedomiciliat în municipiul cu 25 de mii de locuitori,

Vă rog să-mi emiteţi un paşaport de Ghiriş.

Solicit respectivul act pentru

a nu mi se mai restricţiona accesul în Palatul cultural “Ionel Floaşiu”,

respectiv, la Biblionet.
Cu stimă, …

În decembrie ’90, eram în Odessa. Ucraina, pentru cei care nu ştiu. Am vrut să-mi cumpăr o banală agendă, pentru a avea ceva amintire din trecerea mea pe-acolo. Nu am putut. De ce? Pentru că nu aveam “paşaport de Odessa”.

În ianuarie ’13, deci, la peste 13 ani distanţă, mi se pune în vedere că – ţineţi-vă bine! – nu mai pot intra la Biblionetul din Câmpia Turzii. România, stat democrat (sic!) din Uniunea Europeană, pentru cei care nu ştiu. De ce? Pentru că, Patronul “Palatului cultural Ionel Floaşiu”, a dat dispoziţie bibliotecarei (!), să nu mai permită accesul, decât persoanelor cu … “paşaport de Ghiriş”. Acum, recunosc că mă fac vinovat de crima de lesmajestate, la adresa respectivului Patron al Palatului cultural, … cerându-i să nu facă, la fel de multă gălăgie în Biblionet, cum face în … crâşmă!

Imagine reprezentativă de la Biblionet Turda, unde sunt admise numai necesităţile filosofice (vorbitul în gura mare sau la telefon fix/mobil, ascultatul bârfelor emanate de bibliotecara-responsabilă, ...)

În cei vreo doi ani, de la deschiderea Biblionetului din Turda, instituţia – menită “să asigure accesul neîngrădit la internet al publicului larg” – s-a degradat continuu. Cunosc situaţia din Biblionet-urile din Turda, Câmpia Turzii şi Mihai Viteazu. Biblioteca Judeţeană a iniţiat proiectul, şi-a făcut treaba şi şi-a încasat bani, apoi, … şi-a luat mâinile de pe Biblionet-uri, lăsându-le pradă … politicii locale!
Computerele nu au mai avut parte de întreţinere (sau a fost numai … pe factură?!), viteza conexiunii este şi ea în suferinţă (sunt şi prea multe ore sau zile … fără!), sălile sau personalul sunt utilizate pentru fel şi el de activităţi (sala pentru cursuri: pentru 4-6 cursanţi, se blochează accesul la toate cele 10 computere; sala este folosită pentru şedinţe sau i se iau scaunele pentru şedinţe în alte săli; sala este folosită pentru “jocuri în gaşcă gălăgioasă”; biblionet-ecara este utilizată pentru gestionarea ajutoarelor de gaz ori a … problemelor personale!), căştile sunt deteriorate (acolo unde mai există! multimedia se poate rezolva şi fără sunet, nu-i aşa?!),

Singura grijă a personalului este … respectarea limitei de utilizare a internetului.

Cu beştelirea, taxarea, împiedicarea, corespunzătoare a “nesimţiţilor” care “pretind” … respectarea celorlalte elemente din regulamentul afişat … pe fiecare masă!

Adică, a liniştii, în primul rând.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

7 Comments → “Vă rog să-mi emiteţi un paşaport de Ghiriş”

 1. ZamPop 6 years ago  

  # Florina: Am încercat să rezolv problema la modul normal, fără … PCR (pile-cunoştinţe-relaţii), dar, … nu merge!

 2. Florina 6 years ago  

  De ce nu l-ai sunat imediat pe primar? Doar îl cunoşti.

 3. ZamPop 6 years ago  

  # Tury: Băăăăăăăă, tembeluțul zice că să nu mă mai lase în Palatul lui!!!

 4. Tury 6 years ago  

  :) ))) Este o metodă de a face vizitatorii să nu se-ntindă prea mult în Biblionet! La urma urmelor, practică ideea.

Trackbacks For This Post

 1. Până la Materna, la preţ de autobuz - 6 years ago

  [...] problema, în stil românesc, neaoş, “modern”: am solicitat Primarului un “Paşaport de Ghiriş” si am fost asigurat de secretara Primăriei că “puteţi merge, nu veţi avea [...]

 2. Mfc « Daurel's Blog - 6 years ago

  [...] ocazia sã completez postarea Formula lui Blondel; unii spun cã imaginea de mai jos ar fi o scara imposibila, o iluzie [...]

 3. Vedere de pe pod | Florina Lupa Curaru - 6 years ago

  [...] sugerez să vizitaţi: Turdeanu’, ZOL, Ulise, Zamphotograph, Zamfirdeturda, filumenie, AEFC, colectionara, Florina, magina, arcadia, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line