Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Poliţişti agresaţi

February 3, 2013 2 Comments

Citeam, mai demult, despre politisti, agresati in timpul anchetei de cei pe care ii legitimau. Atunci, eu, dacă stau de-o parte şi fotografiez sau filmez ce se-ntâmplă în spaţiul public, cum să nu fiu agresat?!

Centrul la orele 16,48

În timp, v-am povestit multe astfel de păţanii. De la acel “incident” provocat de piranda “jurnalistului profesionist” pe care-l fotografiam, în parc, în timpul unui eveniment public, continuând cu “oameni civilizaţi” şi cu ample “vederi democrate“, de la simpli “demnitari” şi politicieni, militari, gunoieri ori … rrrrromi, taximetrişti, oameni de cult-ură, revoluţionari, … Civilizaţi, rău de tot, s-au întrecut să mă împroaşte, cu simple lătrături ori ameninţări sau îmbrânceli, paralele cu bunul simţ, mai grele sudalme în consonanţă cu cocina în care crescuseră, cu ameninţări – de la darea în judecată şi până la, ce ştiu ei mai bine, să dea cu pumnul, lopata, … sau cu îmbrânceli, “democratice”, “legale”, pline de bun simţ, ce … plm?!

Revenind la oile noastre, cu câţiva ani în urmă am filmat o plombare de carosabil, după “tehnologia avansată” utilizată de ai noştri. Filmuleţul a fost preluat de portaluri cu video-uri … hazlii, din vreo 20 de ţări.

Ieri, am ajuns, în plimbarea de după-masă, în zona “portului” din faţa Primăriei. O autoutilitară, un şofer şi un … cârpaci, colaborau la plombarea – pentru încă câteva săptămâni! – a uneia dintre găurile din balta din faţa staţiei de autobuz, din faţa Primăriei şi ruinei viitoarei Case de cultură. Groapă plombată, ultima oară, prin octombrie, mi se pare … Am zis că este şansa mea, de a mai deveni o dată celebru!

Dar, uitasem că suntem în … Rrrromânia, unde am schimbat dictatura lui Ceauşescu cu o “democraţie originală”, în care, ORICE ţuliflender de nădrăgar se crede dictator, în lipsa autorităţilor serioase. Nu numai la el acasă (unde este doar subaltern), ci, oriunde, pe spaţiul public!

Cum m-am apropiat de zonă, cu aparatul în mână, “echipa” s-a pornit … să-mi explice ceea ce vă spuneam mai-nainte!

Fost coleg de serviciu, şoferul s-a mulţumit să mă beştelească prieteneşte.

Cârpitorul s-a întrecut pe sine!

Când a început să mă doară capu’ de cât lătra, l-am sunat pe liberalul portocaliu care, s-ar zice, este director la Domeniul public S.A., şi am dat mobilul să vorbească cu şoferul în timp ce filmam. Nu mă interesează ce au vorbit. Dar, mai apoi, când şoferul i-a raportat cârpitorului discuţia cu şefu’ şi i-a mai spus că voi pune pe youtube filmarea, … mi-a dovedit că nu este porc! Şoricul este mult mai subţire decât obrazul celui care a spus ce … nu am mai filmat, pentru că ar fi fost necesar un şir continuu de bip-uri peste “discursul” său, de om cinstit, care se face că munceşte, care are bun simţ cu găleata şi care … nu a făcut decât să îndeplinească ordinele lui Chişu. Dar, nu ştiu când: când dădea cu lopata în maglavaisul cu care a umplut groapa sau când dădea din gură?! N.B.: la ultima dintre activităţile ce am enumerat, se pricepea cel mai bine!

Iată, fotografiate astăzi, “operele”

pe care nu-mi permitea

Cârpitorul Ciripitor

să le filmez:

Când directorul pleacă de la un partid la altul, ca să poată accede la fotoliul de director, nu cred că mai poţi spera la ceva serios în urma lui.

Ca să înţelegeţi mai bine, de ce merg lucrurile … cum merg pe-acolo, iată, ce am extras de pe site-ul lor:

Conducerea SC Domeniul Public Turda SA

Actionar unic: Consiliul Local al mun. Turda / Primaria Turda

Consiliul de Administraţie, constituit în baza OUG 109/2011, are în componenţa sa următorii membri:

Cordiş Lucian (preşedinte), Napău Denisa, Dumitru Iosif, Faur Adina, Rus Ioan, Murea Sebastian, Chiş Ioan, Szekely Istvan, Civică Mariana

CONDUCEREA EXECUTIVĂ:

Chiş Ioan – Director, Cernea Liviu – Contabil şef, Chiş Olimpia – Inginer şef

Adică,

să fi avut dreptate PNL-iştii

când s-au scăpat de el?!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

2 Comments → “Poliţişti agresaţi”

  1. ZamPop 6 years ago  

    # Mariana: Gândeşti ca un pooliţist: nu contează că eu am dreptul să fotografiez în spaţiul public, ci, că nu respect “dreptul nesimţitului” de a călca legea!?
    Eu care îmi exercit un drept democratic, să mă ascund? Dar, el, care calcă legea bunului simţ şi legea penală, … să nu fie deranjat?!

  2. Mariana 6 years ago  

    Fă-te şi tu paparaţi. Să nu ştie că-i filmezi.

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line