Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Coplata şi cip-ul

March 21, 2013 2 Comments

Două teme frământă populaţia în aceste zile:

Coplata a fost aprobata!

La acel moment, ministrul Sanataţii, Eugen Nicolaescu, a precizat ca nu este vorba sa se plateasca 5 sau 10 lei pe zi, ci va fi o singura plata, cuprinsa intre minimum 5 lei si maximum 10 lei, care se va achita in ziua in care pacientul se externeaza.

(Este foarte posibil ca acesta să fie micul bulgăre de zăpadă. Cel care se va rostogoli şi, treptat, vom ajune şi la 16 lei/zi de spitalizare, dincolo de asigurarea pe care o plătim … dintotdeauna!)

Noua carte electronica de identitate

Ce date va contine noua carte electronica de identitate. Ce se intampla cu datele biometrice din sistemDin vara, romanii s-ar putea legitima, daca vor dori, cu un nou act de identitate – cartea electronica de identitate, care va contine cateva date biometrice care vor fi sterse din sistem prin procedura automata imediat dupa ce actul a fost eliberat.

In baza OUG nr.82/2012, incepand cu 1 iulie 2013 se pot elibera carti electronice de identitate, pe baza caruia cetatenii romani pot calatori in statele membre ale Uniunii Europene.

Noile carti de identitate electronice vor contine, ca si pasapoartele, datele biometrice: imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete. “Vor fi exceptate de la obligatia de furnizare a impresiunilor papilare persoanele pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibila. Datele biometrice se colecteaza in scopul includerii in cartea electronica de identitate, in vederea verificarii autenticitatii acesteia si a identitatii titularului, printr-o comparare directa, intre datele puse la dispozitie de titular si cele incluse in cartea electronica de identitate”, se precizeaza intr-un document postat pe site-ul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date (DEPABD)

Notă: ambele titluri conţin link spre articolul integral, de unde puteţi afla mai multe informaţii.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

2 Comments → “Coplata şi cip-ul”

  1. ZamPop 6 years ago  

    # Mala: Oficial, până la 40% dintre pacienţi pot intra în astfel de excepţii.

    În decembrie ’91, în gara din Leningrad, la unul dintre birourile cu publicul, era afişată o listă cu vreo 17 “priorităţi”. Era precizat cine are “dreptul” de a intra înaintea altuia, care are prioritate mai redusă!

  2. Mala 6 years ago  

    Ca orice lege facuta in vremuri(si de capete) tulburi, va genera reactii pe masura… Sunt convinsa ca se vor gasi suficienti acei care vor fi exclusi de la plata coplatii.

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line