Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Ca la noi şi la alţii

April 8, 2013 One Comment

“Fiascoul aeroportului din Berlin prezintă o imagine a incompetenței, scrie presa germană care a întocmit o listă de nenumărate probleme tehnice. Una dintre acestea face referire la faptul că autoritățile încă nu și-au dat seama cum să stingă luminile aeroportului. Zeci de mii de becuri iluminează gigantul terminal principal și locuri de parcare neutilizabile. Cu alte cuvinte, consum imens de energie și bani. Se pare că este rezultatul sistemului unui computer atât de sofisticat încât este aproape imposibil de operat. Un alt exemplu de ineficiență crasă îl reprezintă cursa zilnică efectuată de un tren gol ce parcurge mai mult de opt kilometri – din oraș către aeroportul nefinalizat -, cu scopul de a împiedica noile șine ferate să ruginească. Între timp, sute de pomi abia plantați au fost tăiați pentru că firma însărcinată cu împădurirea zonei a adus un soi greșit de tei. Mai mult, unele scări rulante trebuie reconstruite pentru că sunt prea scurte, iar zeci de bucăți de gresie trebuie înlocuite pentru că au fost sparte deja, chiar dacă niciun pasager al aeroportului nu a apucat încă să calce pe ele.”

Nu e vorba de celebra Autostradă Transilvania, ci, de un aeroport din Germania!

“Un alt agricultor a cultivat, pe 100 de hectare din zona Curteşti (sud-vestul judeţului), salcie energetică, folosită la producerea peleţilor şi brichetelor. Acestea sunt folosite de consumatori pentru alimentarea unor centrale termice. Un alt afacerist a ales să cultive Paulownia, un arbore al cărui lemn este de o calitate superioară şi este folosit la construcţia unor iahturi, avioane uşoare şi instrumente muzicale. Resturile rămase în urma obţinerii cherestelei (reziduurile) sunt de asemenea foarte căutate, fiind o sursă foarte bună de energie.”

Nu este vorba despre un stat avansat, ci, despre …. judeţul Botoşani!

“Pe de altă parte, oamenii de la sate mâncau multe lucruri pe care azi tot mai puţini români le mai mănâncă: ştir, podbal, frunze de sfeclă,  hrişcă, mei, bob, ulei de cânepă, jufă (julfă) – tot un produs obţinut din sămânţă de cânepă; semăna cu un fel de brânză şi era folosit ca umplutură de post la plăcinte şi turte ori amestecat cu “tocmagi” (tăiţei). Poate cel mai frapant aspect este consumul mic de produse de origine animală, şi nu numai din motivul că respectau zilele de post. Adesea, spun diverşii informatori ai dr. Crăiniceanu, ţăranii vindeau produsele de origine animală, precum păsările de curte ori untul de vacă, pentru a avea cu ce să cumpere lucruri pe care nu le puteau produce singuri în gospodărie, iar pentru propria lor hrană se mulţumeau mai curând cu produse vegetale, adăugând la nelipsita mămăligă de porumb fel de fel de fierturi de frunze şi fructe, doar din când în când ouă, peşte sărat şi rareori carne.”

Nu este vorba despre obiceiuri alimentare nesănătoase de azi, ci, … de acum o sută de ani!

Şi, pour la bonne bouche … ceva de la noi: un super kitsch!

, , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

  1. Prietene | Florina Lupa Curaru - 6 years ago

    [...] sugerez să vizitaţi: Turdeanu‘, ZOL, Ulise, Zamphotograph, Zamfirdeturda, filumenie, AEFC, Florina, Magina, colectionara, … Share [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line