Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Parcul Jmekerilor

April 23, 2013 2 Comments

Un accident la circ este un fapt banal, dacă ne luăm după poet. De multe ori, chiar şi în viaţa cotidiană. Dar, când teribilismul unora este cauza spaimei şi suferinţei unui copil nevinovat, banalitatea nu mai este în discuţie.

Parcul “Central” al Turzii are rol de destindere şi recreere. Ca orice parc, prin definiţie. Având treabă prin apropierea intrării în acest parc, am fost, nu o dată, martor al felului în care vin în parc unii. Că vin cu maşina, este problema lor. Din maşină coboară câinele sau căruciorul cu copilul. Pentru “a face mişcare“.
Dar, … maşina nu poate fi parcată în apropierea parcului. Maşina nu poate fi adusă cu viteză mică. Strada este neasfaltată şi sosirea “civilizaţilor” se lasă cu nori de praf. Pentru recreerea celor care vin pe jos înspre parc?!

Maşina „trebuie” parcată strict la intrarea în parc, că, de-aia au venit la parc, să facă … cât mai puţină mişcare?! De multe ori, pentru a intra în parc, trebuie să faci slalom printre maşinile – toate, bengoase, evident! – aşezate în faţa intrării în parc, ca la intrarea unei firme. Dacă nu încapi cu căruciorul printre ele, este problema ta. Trebuie, doar, să nu cumva să le atingi maşinile pentru că îşi amintesc, imediat, că … nu-s civilizaţi, deloc!
Această marcă de “civilizaţie” – parcarea în dispreţul celuilalt – ar fi hazlie, dacă nu ar prezenta şi riscul unor accidentări.

De exemplu, sâmbătă, 20 aprilie, aproape de orele şase ale înserării, un jmeker – CJ 93 EMM -, care-şi parcase maşina, în maniera prezentată mai sus, la plecare, a dat înapoi, pentru a putea vira mai jmekereşte la plecarea în trombă. Tot în trombă a dat şi cu spatele. Lovind un copil care, tocmai, ieşea din parc. Doar prezenţa de spirit a unui tânăr, aflat în imediata apropiere a copilului lovit de maşină, care l-a tras pe copilul ajuns sub spatele maşinii, în cădere, a făcut ca roată să nu treacă peste el. Din fericire, copilul s-a ales, mai mult cu sperietura (sper!).
Poliţia a sosit imediat (chemată de tatăl copilului accidentat) şi a plecat cu copilul şi şoferul vinovat la spital.

Dar, vine întrebarea logică: Primăria şi Poliţia nu cunosc acest punct de risc pentru cetăţeni? Ca în atâtea alte situaţii similare, trebuia, neapărat, să sufere un copil ca să se afle?

Ce măsuri se vor lua pentru nerepetarea întâmplării? Ca să nu întreb de ce nu s-au luat măsuri pentru prevenire …

P.S.: Am ezitat mult, gândindu-mă dacă este oportun să public sau nu acest articol. Conflictul a fost aplanat, copilul nu a fost rănit, … Dar, l-am reîntâlnit pe jmekeraş trecând pe strada mea, pe care o confundase, iar, cu pista de curse. Maşina lui nu dispune de limitator de viteză pentru oraş.

Legea, o calcă, cu acelaşi nepăsare, ca pe … un copil!

, , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

Trackbacks For This Post

  1. Pe chibrituri: Moș Nicolae | Blog de Filumenistă - 6 years ago

    [...] sugerez să vizitaţi: Turdeanu’, ZOL, Ulise, Zamphotograph, Zamfirdeturda, filumenie, magina, AEFC, colectionara, Florina, arcadia, [...]

  2. Oglindă, oglinjoară, … | Florina Lupa Curaru - 6 years ago

    [...] sugerez să vizitaţi: Turdeanu’, ZOL, Ulise, Zamphotograph, Zamfirdeturda, filumenie, magina, AEFC, colectionara, Florina, arcadia, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line