Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Jurnalist "profesionist" vs. blogger ... amator

May 28, 2013 8 Comments

Am trimis un e-mail:

Ştafeta Ciclistă Scleroză Multiplă 2013 a trecut prin Turda. Vă autorizez
să utilizaţi informaţiile şi imaginile din postarea mea, cu singura
“pretenţie”: menţionarea autorului, nume şi link:
http://zamfirpop.wordpress.com/2013/05/25/pentru-ajutorarea-bolnavilor-de-scleroza-multipla/ şi fişierul ataşat. Pentru clipul video, contactaţi-mă (le-am dat numărul de mobil). Să aveţi două zile bune … în fiecare zi!

Am primit un răspuns:

Vă mulţumim pentru autorizaţia remisă prin intermediul acestui comunicat, însă felul în care puneţi problema este departe de presă, de colegialitate, de orice, practic. Drept urmare, ne asumăm dreptul de a nu face reclamă unui blog. Cu stimă, … (un jurnalist profesionist!)

Deci,

atât a reuşit, bietul de el să înţeleagă?!

youtube.com

Nu mă mir, pentru că am trăit şi experienţa unei discuţii, în care, un alt …. jurnalist profesionist (sic!), care …

îmi cerea poze de la o manifestare la care nu ajunsese, dar, … mi-a cerut să înţeleg că “nu poate menţiona faptul că eu sunt autorul imaginilor respective“!

Evident, nu am marşat la acest  . . .  furt mascat cu aprobare!

Sunt sigur că nu ai aveţi nici o nelămurire, în privinţa diferenţei dintre

un jurnalist profesionist şi un blogger amator

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

8 Comments → “Jurnalist “profesionist” vs. blogger … amator”

 1. ZamPop 6 years ago  

  # Mircea Rusu: Mulţumesc pentru comentariu. Într-adevăr, nu cred că ţi-ar trebui mai mult de un sfert de oră ca să identifici personajul în cauză. Nu i-am menţionat numele pentru că, vorba lui: mi-am asomat dreptul de a nu face reclamă fiţuicii lui gratuite! La preţ şi la … valoare intrinsecă.

 2. Mircea Rusu 6 years ago  

  Văd că eşti din nou atacat, chiar dacă în mod indirect. Am citit şi eu cu stupoare mesajul ce ai primit: este stupid de-a binelea, raportat la mesajul tău. Tu le oferi informaţii şi poze, culese şi realizate de tine, şi ei se simt jigniţi? Merita să divulgi identitatea. Dar având în vedere că sunt puţini “jurnaliştii profesionişti” care ar putea gândi în acest mod, cercul suspecţilor este extrem de redus.
  Tu nu te oftica şi vezi-ţi de treaba ta.

 3. ZamPop 6 years ago  

  # Cetateanul Ipu: Cu ani in urma, cand “cel mai grozav”, “unicul profesionist”, “singurul care stie scrie”, “cel mai deontolog si obiectiv”, … a inceput campania furibunda impotriva mea, mi s-a explicat: Cainele care nu are curajul sa te muste in fata, te latra la spate! Felul meu de a scrie este un pic altfel. Din pacate, nu prea mai am timp si putere …

 4. Cetateanul Ipu 6 years ago  

  Le e frică de concurenţă. Dacă erau buni nu le era!

 5. ZamPop 6 years ago  

  # Razvan: Apreciez comentariul tău, cu atât mai mult cu cât ştiu că eşti de ambele părţi ale baricadei. Doar că, la tine, sintagma Jurnalist Profesionist … nu se pune între ghilimele!

 6. Razvan 6 years ago  

  Exista o mare rivalitate intre bloggerii care isi fac singuri audienta si muncesc pentru site-urile lor si `ziaristii` care culeg din cand in cand ceea ce scriu bloggerii sau ceea se posteaza pe retelele sociale. Ni s-a intamplat si noua cu foarte multe texte, pe care cei ce ni le-au preluat s-au `jenat` sa precizeze sursa.

 7. ZamPop 6 years ago  

  # Alexander: Răspunzi ori întrebi?!

 8. Alexander 6 years ago  

  Cu ce i-ai jignit: că le oferi din munca ta sau că le ceri să o recunoască?

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line