Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Este importantă prezenţa

June 9, 2013 5 Comments

Pentru noi, este importantă prezenţa dumneavoastră!” – mi-a spus Indrei Raţiu, la prezentarea cafenelei.

Cred că, habar nu are de “meaningul” acestei expresii în limba română. De ce?

Pentru că, duminică seara, am vrut să participa la inaugurarea a ceea ce, pompos, se numeşte “Centrul de tineret” de la Fabrica  de bere.

Pompos? Da, pentru că, … erau câţiva tineri … din activiştii ori voluntarii lu’ Raţiu. Nici vorbă de …  tineretul oraşului.

Neadevăr? Da, pentru că imobilul nu este, deloc, amenajat pentru o atare destinaţie. Nici vorbă de ce prezentam: Fabrica de bere: între trecut şi … vise

În fine, am ajuns la locul faptei:

După schimbul de saluturi, Indrei m-a pasat lui Andras, acesta m-a şutat spre Emese, care a făcut un tribling de … englezoaică şi m-a împins spre Mihaela, care … N-am mai stat să văd la cine mă aruncă şi am plecat.

Discutând cu un amic, ulterior, acesta m-a luminat:

Ei aveau o “afacere” cu un partener din străinătate. În consecinţă, trebuia să emită un semnal pozitiv. Sponsoru’ nu dă bani pentru lucruri făcute de mântuială, fără spectatori, cu gunoaiele sub preş, … Tu, cu stilul tău, ai fi filmat tocmai improvizaţia, lucrul făcut numai ca să fie făcut, gunoaiele ascunse după uşă, … Ei nu aveau nevoie de aşa ceva şi ştiau că, folosindu-te ca pe o minge de ping-pong, … îi vei lăsa în plata Domnului. Le-ai făcut, exact, jocul lor preferat!

Ce era planificat pe-acolo? Conform comunicatului: Duminica, 9 iunie, incepand cu ora 17.00, va invitam la deschiderea oficiala a Fabricii de timp liber (Centrul de Tineret), o noua initiativa a Fundatiei Ratiu care urmareste angajarea tinerilor din comunitatea locala in activitati care le pot imbunatati abilitatile si ii motiveaza sa-si petreaca timpul liber in mod activ. Dupa deschidere, Centrul de Voluntariat va prezenta cele mai importante activitati din acest an, membrii Atelierului de Teatru vor juca scene de improvizatie teatrala, iar cei ai Clubului de Debate va invita la dezbaterea demonstrativa in format World Schools, „Noi credem ca pentru accidentele provocate de carute, vinovati sunt doar caii”.

Am profitat de momentul de înserare şi am urcat în blocul de peste drum, cel cu soartă asemănătoare Casei de cultură şi Autostrăzii Bechtel, ca să pozez Fabrica de bere, dintr-un alt unghi.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

5 Comments → “Este importantă prezenţa”

 1. ZamPop 6 years ago  

  # Florina: La început, i-am crezut pe cuvânt. Apoi, am înţeles că regula nr. 1, în materie de fundaţii, care este … binele fondatorului, este valabilă peste tot în lume şi … în acest caz!

 2. Florina 6 years ago  

  Îl doare în cot de tine. E clar.

 3. ZamPop 6 years ago  

  # Mircea Rusu: Mulţumesc pentru … complimente!

 4. Mircea Rusu 6 years ago  

  Să fim serioși. Te bagă-n seamă numai de musai, pentru circul democratic pe care îl conduce. Amicul tău ți-a spus adevărul. Dacă ai fi fost un “jurnalist serios” (sic!), te plăteau să scrii de bine și nici măcar nu mai trebuia să te obosești să treci pe-acolo. Tot naiv ai rămas, deși ai îmbătrânit.

Trackbacks For This Post

 1. Este importantă prezenţa | Stiri Bloggeri Din Romania - 6 years ago

  [...] the original post: Este importantă prezenţa This entry was posted in Uncategorized and tagged acestei-expresii-, andras, apa, arieş, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line