Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

D'ale fakebuk-ului

June 25, 2013 23 Comments

Motto: Olar Eliza: De ce fugiti de realitate? aveti impresia ca daca imi da-ti ignore e gata? ziceam doar ca uneori cadeti in penibil si na…uatevar bafta in continuare! Peace dude!

Zilele trecute, cineva constata proasta mea părere despre reţeaua de socializare numită facebook. Corect, ar fi FAKE-buk, pentru că, sub masca anonimatului, prea mulţi îşi permit mitocănii, mojicii şi alte chestii false, “democratice”!

Puştoaica menţionată în motto, îşi permite să statuteze că … nu e bine ce fac! Şi, dacă ea aşa crede … îmi şterge din comentarii. Ca să o scutesc de neplăcerea de a mai vedea “prostiile” mele, o scot de pe lista de “prieteni”. Sare, ofuscată! Îmi trimite mesajul – penibil, ca idee şi ca formă, deopotrivă! Plus că, şi piţipoanca asta mă confundă cu taică-su. Ăla care nu a învăţat-o că, într-o relaţie, trebuie să arăţi respect, înainte de a-l cerşi.

Din păcate, nu este un caz singular şi, de-aceea, hai, să o lăsăm în plata … cui o vrea. În continuare, nu voi mai da trimitere înspre impertinenţii şi mojicii despre care voi vorbi.

Fakebuk, ca şi internetul, ca şi … strada, sunt locuri, mai mult ori mai puţin publice. Unde, ar trebui să se aplice un minim de reguli: în primul rând, cele învăţate în primii ani de viaţă. Cei … de-acasă!

O primă regulă ar fi să respecţi limba în care-ţi scrii mesajele. În mesajul utilizat ca motto, am înroşit … scăpările. Majuscula facultativă la început de propoziţie, cratima pusă după ureche, pendularea între plural şi singular, … Bonus: englezisme, mustind de prostie banală şi … prostie crasă!

O altă regulă ar fi respectul reciproc. Aşa cum tu vrei să-ţi fie acceptate naivităţile pe care le postezi, aşa trebuie să le accepţi şi pe ale celuilalt. Un principiu de bază spune că, înainte de a judeca pe altul, … uită-te în oglindă! Dacă … ai, evident!

Avantajul reţelei este că poţi să scoţi de pe listă pe cei care nu-ţi convin. A lua la rost pe cel care renunţă la “prietenia” cu tine, te descalifică! Deci, ţie nu-ţi convine de mine, dar, faci garagaţe dacă te dau de-o parte, ca să nu te mai împiedici de mine?! Dragoste cu forţa …

Fiecare publică CE vrea, CUM vrea, iar, eu îmi aleg ce vreau să văd. Tu eşti liber să faci ce vrei, nu-i aşa?! Eu, de ce nu aş avea ACEEAŞI libertate, ca şi tine?! Democraţia nu este acolo unde … tu-mi dictezi ce să fac eu.

Am hotărât să iau taurul de coarne.
Din lipsă de taur, am început să-mi curăţ lista de “preteni” de pa fakebuk.
Am măturat vreo cinci necunoscuţi, două cafenele şi un bar, …

- – -

Update:

Olar Eliza: Renunta omule! Te rog! Gata am vazut ca esti tare in clanta amu stop!Ajung sa ma cert cu un barbos de 4567890mii de ani lumina! Am zis va rog frumos incetati,una e cand te iei de mine da cand te legi de familie si prieteni ne certam! Da eu renunt asa ca sa vedem!
Multumesc!

Marcela: Eu m-am adresat cat de cat respectuos( in limita posibila pe care mi-ati dat-o), pe mine nu ma face nimieni lele ,lele sa-i ziceti la aia de pe marginea drumului!Si mai incetati odata cu jignirile ca si noi stim sa adresam astfel de jigniri si mai spuneti ca noi suntem in toate felurile…Si nu imi vorbiti mie asa, ca nu sunt proasta nimanui, poate eu trebuie sa va desenez un creier…cred ca nu aveti habar ce e ala.Da ce sa faci…?Cu oameni din acestia…degeaba iti pui mintea, ca n-ai cu cine! Si bineinteles ca nu cites blog-ul asta…ma abtin sa continui din bun simt! Si din nou cu raspunsurile pe care le dati si cu punctuatia gresita( se vede de la o posta) dati dovada de “desteptaciune”!

Să încerc să formulez un răspuns “politicos”, plin de “bun simţ” şi “inteligenţă”, scris cu “punctuaţia corectă”, după cum pretind puiştoaicele, confundându-mă cu … părinţii lor şi blogul meu cu valu’ lor de pe fakebuk:
Bă, hahalerelor, ostoiţâ-vă! Staţi la ieslea voastră şi nu mai mâncaţ fân mucegăit că, uite, cum nechezaţi!

, , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

23 Comments → “D’ale fakebuk-ului”

 1. ZamPop 6 years ago  

  # Florina: Este modul rrrrromânesc de a înţelege democraţia, libertatea, …

 2. Florina 6 years ago  

  Se pare că obrăznicia şi nesimţirea au devenit vituţi.

 3. ZamPop 6 years ago  

  # Lau Rentiu: Nu e greu să stârneşti furnicile. Dacă ai reuşit, sare pe tine tot muşuroiu’.
  Dacă “de teamă de mine” se poartă mai frumos, nu cred că e vreun motiv … ca să-mi pară rău de ce am făcut!

 4. Lau Rentiu 6 years ago  

  Multe furnici ai mai stârnit! Acum esti vedeta printre pustoaicele din Cimpia noastra! Le-ai speriat rau. Nici nu mai au curajul să scuipe pe strada fara sa se uite daca nu le fotografiezi cumva.

 5. ZamPop 6 years ago  

  # Icsulescu: Eu prezint exact ce văd, fără să mă intereseze fetele nimănui (cu excepţii, evident!), nici amantele nu-ştiu-cui, … Dar, dacă ai dreptate, fetele trebuise să-l oprească din a face prostii … pe respectivul.

 6. Icsulescu 6 years ago  

  Domnu Zamfir ai greşit tare ca nu ai ţinut cont că agresoarele se apara ca-s fetele lui Nime-n drum, de care ai scris.

 7. ZamPop 6 years ago  

  # Marcela (IP: 188.26.72.114): Ai promis că te potoleşti. Cu ce “să încetez”?! Când vei afla răspunsul la această întrebare şi … vei învăţa să vorbeşti civilizat, revino! Dacă recunoşti că nu-ţi sunt tată, de ce îţi permiţi să vorbeşti cu mine … cum îţi permite ăla care nu te-a învăţat să te porţi civilizat?! Iar, ai mâncat fân mucegăit?!

 8. Marcela 6 years ago  

  Sa incetezi sa mai postezi prostii si sa mai arunci cu jigniri de om “cult”! Si apropo…daca mi-ai fi tu tata…ti-as da foc!

 9. ZamPop 6 years ago  

  ionut ionut_turda@yahoo.com 78.96.28.181

  Nu cred că merită vreun comentariu, dar, l-am aprobat pentru ca să vedeţi la ce nivel se află cei “jicniţi” de activitatea mea!
  Parcă, îmi aminteşte de campania anti-Zamfir a jurnalistului profesionist iubitor de obiectivitate, pirande şi deontologie!

 10. ionut 6 years ago  

  ciubaca :) )
  esti un handicapat
  faci poze la case si la oameni.du-te ba trateaza-te si nu-ti mai fa poza la psihiatrie:))
  esti cel mai handicapat om pe care l-am vazut
  sa-mi bei lacrimile,o sa-ti aduc viata la urina

 11. ZamPop 6 years ago  

  # Marcela: Nu sunt tatăl tău!
  Cu ce “să încetez”?! Când vei afla răspunsul la această întrebare şi … vei învăţa să vorbeşti civilizat, revino!

 12. ZamPop 6 years ago  

  # Olar Eliza: Nu sunt tatăl tău!
  Cu ce “să încetez”?! Când vei afla răspunsul la această întrebare şi … vei învăţa să vorbeşti civilizat, revino!

 13. Olar Eliza 6 years ago  

  Renunta omule! Te rog! Gata am vazut ca esti tare in clanta amu stop!Ajung sa ma cert cu un barbos de 4567890mii de ani lumina! Am zis va rog frumos incetati,una e cand te iei de mine da cand te legi de familie si prieteni ne certam! Da eu renunt asa ca sa vedem!
  Multumesc!

 14. Marcela 6 years ago  

  Eu m-am adresat cat de cat respectuos( in limita posibila pe care mi-ati dat-o), pe mine nu ma face nimieni lele ,lele sa-i ziceti la aia de pe marginea drumului!Si mai incetati odata cu jignirile ca si noi stim sa adresam astfel de jigniri si mai spuneti ca noi suntem in toate felurile…Si nu imi vorbiti mie asa, ca nu sunt proasta nimanui, poate eu trebuie sa va desenez un creier…cred ca nu aveti habar ce e ala.Da ce sa faci…?Cu oameni din acestia…degeaba iti pui mintea, ca n-ai cu cine! Si bineinteles ca nu cites blog-ul asta…ma abtin sa continui din bun simt! Si din nou cu raspunsurile pe care le dati si cu punctuatia gresita( se vede de la o posta) dati dovada de “desteptaciune”!

 15. ZamPop 6 years ago  

  # Marcela: Lele dragă, eu nu m-am legat de nimeni! Doar, am încercat să pun la punct o mucoasă obraznică, care … nu a încăput de mine.
  Părinţii nu au decât mica vină că nu au educat-o cum trebuie! Iar, dacă vrei să înţelegi ce am scris, e simplu: pune picioarele într-un lighean cu apă rece şi … gândeşte. Reciteşte – de trei ori – ce am scris şi, poate, vei înţelege. Dacă nu, revino şi … îţi desenez!
  Mulţumesc că îmi citeşti blogul!

 16. ZamPop 6 years ago  

  # Olar Eliza: Cu cine mă cert?! Cu tine?! Habar n-am cine nimeni eşti.
  Dacă nu-ţi manifestai impertinenţa, nici nu ştiam că exişti.
  Te sfătuisem să-ţi vezi de treabă … De ce nu asculţi sfaturile bune?!

 17. Olar Eliza 6 years ago  

  Cum ramane cu cel mai destept cedeaza?
  Buna persoana ati ales de cearta!

 18. Marcela 6 years ago  

  Nu inteleg de ce exista atata prostie in lumea asta! Si ma refer la domnu’ asta care posteaza astfel de tampenii! Inainte sa etichetezi un om ca “pitipoanca”, “cocalara” sau “proasta” trebuie sa il cunosti foarte bine inainte si tu sa fii perfect, dar cum nimeni nu este perfect, nimeni nu are dreptul! Si nu numai ca v-ati legat de fata aceasta, v-ati legat de familie, ceea ce nu cred ca v-ar conveni sa vi se intample!Daca sunteti asa cult si destept si superior cum va dati nu ati fi facut tot circul asta, din care reiese ce slab de inger sunteti si cum “cersiti” atentie, recurgand la tot felul de aberatii!!! Faceti pe desteptul cu tot felul de comentarii aiurea, incercand sa demonstrati cine sunteti? si “englezisme”? Da care e problema? Si de ce ati marcat cu rosu “a” si “z” sau mai nou ati revolutionat, poate reinventat si alfabetul? JALNIC!!!

 19. ZamPop 6 years ago  

  # Florina: Mai mult decât în viaţa reală …

 20. Florina 6 years ago  

  Într-adevăr, multă mizerie e şi pe socializarea asta.

Trackbacks For This Post

 1. Mfc « Daurel's Blog - 6 years ago

  [...] Zamfir. Titlul si locul: penelopa-prin-plasa Share this:TwitterLike this:Like [...]

 2. D’ale fakebuk-ului | Stiri Bloggeri Din Romania - 6 years ago

  [...] link: D’ale fakebuk-ului This entry was posted in Uncategorized and tagged da-ti-ignore, eliza, facebook, fake, proastă, [...]

 3. D’ale fakebuk-ului | Stiri Bloggeri Din Romania - 6 years ago

  [...] is the original post: D’ale fakebuk-ului This entry was posted in Uncategorized and tagged a-uneori-cadeti, cineva-constata, eliza, fake, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line