Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Lungu-iaţa şi Oltchimu'

August 29, 2013 3 Comments

Zilele acestea, ţara fierbe. Patri(H)oţii din guvern au stabilit că RMGC – o firmă privată! – este “interes naţional” şi, pe cale de consecinţă, ildottore  (în dreeepţi!, desigur) a stabilit că … el nu mai trebuie să respecte Constituţia României şi remegeciştii (de talia “doamnei” lungu!) nici alte legi. Guvernul se pune preş, la picioarele lui Gabriel! Cu ce preţ?! Mita, comisioanele, şpăgile nu fac parte din informaţiile publice!
De ce au început protestele la Roşia Monată, Cluj Napoca, Bucureşti, dar, şi în alte ţări?!

Guvernul a decis: companiile miniere sunt mai presus de lege

Din alte zări ale eşichierului politic, premierul este “lăudat”, în termeni similari. Dacă aş fi organ mass-media, aş fi primit o declaraţie a PP-DD-ului. Care sună, cam tot aşa, cum sună protestele dinspre Alburnus Maior:

C O M U N I C A T  D E  P R E S Ă
Plagiatorul nr.1 al țării strigă primul ”Hoții”

În cadrul unei conferințe de presă în care a fost prezentat noul ”super”- ministru al transporturilor care, printre altele, a declarat că habar nu are de acest domeniu și, mai mult, nu cunoaște nici macar prețul unui bilet de călatorie la metrou, Victor Ponta a dovedit din nou, dacă mai era cazul, că este obsedat de eșecul privatizării, cu dedicație, a Oltchim!
Astfel, el a afirmat, textual: “Nu comparăm CFR Marfă cu Oltchim. Nu comparăm un escroc cu o firmă !“
Așadar, un prim-ministru al unei țări membre a UE își permite, pe de o parte, să își dea cu părerea în ceea ce privește finalitatea unui proces aflat pe rol (cu Dan Diaconescu), iar pe de altă parte, se erijează în protectorul și susținătorul GFR, un agent economic privat, în condițiile în care poziția sa ar trebui să fie una de imparțialitate.
Faptul că nu reușește să-și elibereze nicio secundă mintea de cuvântul “escroc“ se datorează, probabil, mediului politic în care trăiește, cel al USL, care, așa cum se pare, în curând va fuziona cu DNA!
Readucem în memoria opiniei publice românești faptul că, fără intervenția lui Dan Diaconescu, societatea Oltchim ar fi fost de mult exportată, sub formă de fier vechi, cel mai probabil în Polonia.
De asemenea, îi reamintim lui Victor Ponta faptul că a dat asigurări privind privatizarea Oltchim în timpul cel mai scurt, iar din câte se cunoaște acest lucru este departe de a se realiza! Dimpotrivă, la Oltchim continuă disponibilizările, iar producția a scăzut la 20% din capacitatea societății….
Totodată, așteptăm cu deosebit interes să vedem cele 1 milion de locuri de muncă promise de USL în campania electorală (în condițiile în care rata șomajului a ajuns la 8%), precum și investiții de 10 miliarde Euro, așa cum ne-a asigurat recent V. Ponta, deși în cursul acestui an cifra investițiilor în economia românească a fost de…..500 milioane Euro!
Probabil ca dl. prim-ministru strigă primul ”hoții” în speranța că românii nu se vor uita prea atent în curtea USL, acolo unde, pentru a găsi un ministru cât de cât nepătat (nemaivorbind de specialist în domeniu), este nevoie de luni de zile și de 3 încercări.

Oare, ce se va întâmpla în Siria?! Dar, în România?!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Gânduri Zamfiriene

3 Comments → “Lungu-iaţa şi Oltchimu’”

 1. ZamPop 5 years ago  

  # Daurel: Circul va fi şi mai mare. Pentru că, pe lângă aur şi argint, subsolul mai găzduieşte şi alte metale, mai rare şi mai scumpe. Iar, pe sol sunt … Oameni minunaţi!!!

 2. Daurel 5 years ago  

  E circ mare, artisti de talie internationala.
  PS. In naivitatea mea, am crezut ca militantii au castigat si se va renunta la ceanuri…

Trackbacks For This Post

 1. Lungu-iaţa şi Oltchimu’ | Stiri Bloggeri Din Romania - 5 years ago

  [...] posted here: Lungu-iaţa şi Oltchimu’ This entry was posted in Uncategorized and tagged constitu, constitutie, firma, gânduri [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line