Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Hopaaaaa, my dear Watson!

October 1, 2013 8 Comments

Duminică, am profitat de vremea bună şi am mers, cu Penelopa, desigur!, la Cheile Turului. Sau, Cheile Turenilor, cum se mai numesc.

Vorba altcuiva: toată bucuria ne-a mâncat-o un  jmeker, care se dădea mare şi lat în …  proprietatea privată din mijlocul rezervaţiei naturale!!!

La ducere, am sesizat trecerea pe partea dreapta si pe-acolo am mers.
La intoarcere, am văzut nişte tineri pe terasa din stânga, i-am salutat si am trecut prin curte,

- pentru ca fusesem pe-acolo si cu actualul primar, Duca,
- si, de curând, intermediasem o intâlnire cu niste bucuresteni,

deci, banuiam ca nu ar fi o problemă trecerea mea pe-acolo …

A urmat ceva … jenant (eufemistic, vorbind!), din partea “stăpânei”, cu un dram de  isterie sporită de “teama” că jucăuşa Penelopa i-ar mânca plodul, … Am legat lesa Penelopei şi am părăsit incinta, în lătrăturile mojicei.

Afară din proprietatea  privată, discutam cu o Doamnă,  aflată cu o fetiţă, pe o bancă, şi ne-am trezit cu isterica, ceva mai potolită, răţoindu-se la mine. Ajutată şi de un jmeker ce o însoţea. Iată, demersul lor “pacificator”:

Ce am  filmat, taaaaare miroase a nesimţire crasă şi a agresiune penală! Plus că, am constatat că … nu am beneficiat de un tratament  preferenţial: agresarea turiştilor este “specialitatea casei”! De-aceea, m-am apucat să pregătesc plângerea către Poliţie şi reclamaţia către CJ Cluj. Şi …

Hopaaaaa, my dear Watson!

Am aflat că:

- cei doi indivizi nu sunt proprietarii din Cheile Turenilor, erau probabil acolo pentru altceva  (sic!)
- proprietarii de acolo au avut proprietatile inainte de a fi declarate arie naturala şi nu au fost expropriati de CJ, …
- cel din stanga (Crisan Vasile Marian) a interzis accesul, cel din dreapta (Crisan A. Vasile) a lasat cale libera turistilor, daca nu ati observat diferenta cand mai mergeti o sa o observati
- ambii au peste 7 ha …, restul rezervatiei e a Ocolului silvic
- CJ si custodelui nu-i pasa de rezervatie

Aaaa, deci, în loc să descurc misterul, am dat de unul şi mai mare!?

Cine e  jmekerul cu  Ford Mondeo, CJ 11 JWR, un combi de culoare gri?

*

Update: Se pare că am primit răspunsul:

Maşina ar fi a lui Călin Fărgaciu, care lucrează la Primăria Sănduleşti?! Parcă, am auzit acest nume, atunci când s-a anunţat -  la tombola de Ziua Fermierului la Copăceni – câştigătorul … măgarului!?

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

8 Comments → “Hopaaaaa, my dear Watson!”

 1. Zamfir 5 years ago  

  Nu mergeţi în Cheile Turenilor cu aparat foto!!!
  Pe la orele 15, am fost tâlhărit în Cheile Turului de Crişan Vasile, proprietarul din mijlocul Rezervaţiei. Am rămas fără aparatul foto şi un telefon mobil. Mai am haine şi rucsacul rupt şi … Penelopa lovită cu piciorul! Bonus: un ochi vânăt şi dureri la coaste!
  De pe un al doilea telefon, am sunat la 112. Au venit: un poliţist din Sânduleşti, doi poliţişti din Tureni, un criminalist.
  Pe la orele 18, am plecat spre Turda. Oamenii legii au rămas să cineze, pardon: să analizeze faptele. După o oră, ieşeam în DN şi … nici una, dintre cele trei maşini ale lor, nu m-a depăşit!
  Nu mai pot fi contactat pe orange, dar, răspund la 0731356811.
  Zamfir

  P.S.: Agresorul CONSTRUIEŞTE în Rezervaţie!

 2. ZamPop 6 years ago  

  # Vasile: Să nu uităm … în ce ţară (de rahat organizaţional!) suntem!

 3. Vasile 6 years ago  

  Jenant. Ori e rezervatie ori e gradina lui Ghita. Dar, smecherul nu e ghita! Adica-i un simplu FUNCTIONAR PUBLIC CARE ISI BATE JOC DE LEGE SI DE BUNUL SIMT.

 4. ZamPop 6 years ago  

  # hghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh: Deci, ştia foarte bine cine sunt! Cu atât mai grav comportamentul său. I-am promis că va regreta!

 5. ZamPop 6 years ago  

  # hghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh: Desigur, ea s-a limitat la … lătrături isterice …

 6. hghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 6 years ago  

  Pe “stapana”, nu are rost sa te superi, e o orfana amarata care a crescut ca vai de ea si pe care nu a avut cine sa o educe. Nu te cobori la nivelul ei, nu are sens. Atata poate .

 7. hghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh 6 years ago  

  Masina e a lui Calin Fargaciu, lucreaza la Primaria Sandulesti

Trackbacks For This Post

 1. Penelopa Întâia - 6 years ago

  [...] De duminica trecută, când ne-a lătrat un derbedeu la Cheile Turului, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line