Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Copiii rasfatati de parinti devin monstri

February 17, 2014 No Comments

Poate, nu scriam această postare, dacă, nu aş fi găsit un articol: Tara in care copiii rasfatati de parinti devin monstri. Articolul vorbeşte despre societatea suedeză, dar, are aplicabilitate, dureroasă, şi la noi. “Psihiatrul mai spune ca acest stil de a-ti lasa copilul sa fie seful a esuat. Astfel, el da ca exemplu prabusirea disciplinei in scoli si a calitatii actului educational, dar cresterea ingrijoratoare a tentativelor de sinucidere in randul adolescentilor.”!

La fiecare pas, oriunde, întâlnim nesimţirea, totala lipsă de respect (nu faţă de vârsta mea, ci, faţă de persoana mea!), adresarea mojică, gesturi şi vorbe vulgare, … toate, ridicate la rangul de … normalitate! Când, aceste lucruri emană de la un adult, e grav. Când, vin de la imberbi, … e jalnic!

Eram pe tăpşanul cu iarbă, cu Penelopa, când, au venit patru puţoi cu şoricul gros. Nu puteau juca fotbal pe vreuna dintre terasele celelalte. A trebuit să vină, să ni se bage în faţă. Desigur, mai întâi, au amorsat circul, legându-se de căţel. După ce le-am suportat măscările, la ducere, m-am gândit că … e păcat să se piardă … tezaurul de puţoisme pe care-l ofereau. M-am întors, cu aparatul pornit pe filmare:

Bravo, părinţilor, pentru … crasa lipsă de educaţie manifestată de copiii lor!

Ştiu, se vor găsi destui care să-mi spună că … eu am greşit.

Trebuia să nu-i aud, trebuia să plec din zonă, trebuia să le accept grosolăniile, … Implicit, să le demonstrez că … aşa trebuie să se poarte, să-i încurajez să-şi dovedească grosimea şoricului!

Aceştia ne sunt … viitorul?!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line