Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Ghinion Book

March 6, 2014 4 Comments

Un amic, îmi trimite o serie de românisme, din “colecția din 2013, pe sistemul Darwin Awards”, pe http://vaide.ro/. Deci, să fie clar că nu-s ale mele! Dar, sunt … demenţiale. Unele, ar fi haioase, dacă nu ar fi … demenţiale, cu adevărat! Poate, ar trebui să instituim un …

Ghinion Book

* Preotul anului lucrează la penitenciarul din Bacău și le furniza deținuților telefoane mobile, în schimbul unor sume de bani.
* Magistrații anului sunt cei din Gorj, care NU au aprobat întreruperea pedepsei cu închisoarea, dar AU admis dreptul la recurs unui mort.
* Mama anului este gălățeanca ce a plătit peste 4.000 de euro ca să-și salveze fiul de închisoare, deși acesta dormea în casă. Foarte aproape de titlu s-a aflat teleormăneanca ce și-a ascuns copilul sub fustă la vamă.Angajații anului sunt cei de la gaze din Bacău, care au verificat o conductă cu bricheta, provocând o explozie.
* Vânătorul anului este arădeanul care s-a autoîmpușcat, folosind pușca pe post de băț.
* Pescarul anului – acest titlu de  se acordă – post mortem – băcăuanului care, dorind să se laude cu undița la colegi, a murit electrocutat.
* Taximetristul anului este din Deva care a uitat unde și-a parcat mașina și a sunat la poliție, crezând că i-a fost furată.
* Cea mai șoferiță este o femeie din Timișoara, care a luat-o pe contrasens pe autostradă pentru că s-a rătăcit.
* Polițistul anului a fost desemnat sibianul care a dat foc la un radar.
* Declarația anului merge la o doamnă din Bistrița care, după ce a parcat mașina lângă calea ferată și a fost lovită de tren, a scos pe gură următoarele: „M-am speriat foarte tare, ne-a lovit cu locomotiva. Trebuia să oprească, să fie mai atent.”

La mare concurență e declarația unui consilier local din Rădăuți:
Nu am auzit niciodată să vină un pacient la spital şi să fie violat de un câine. De obicei sunt muscaţi de câini. Legea spune să-i castrăm pe toţi să nu se înmulţeasca … ok, dar la spital vine omul muşcat şi nu violat. Medicii stomatologi, fie umani sau fie veterinari, să scoată dinţii la câini şi să le deie drumul în comunitate”, a spus Radu Cezar – consilier local PDL de la Rădăuţi.

* Titlul de “vasluianul anului” merge la tânărul care și-a înjunghiat mama pentru că e mai rezistentă la alcool decât el.
* Nu e vreo surpriză că primarul anului e Nicolae Robu, de la Timișoara. Omul ăsta ar trebui să câștige alegerile din oficiu, pe viață, ca să ne putem bucura de bijuteriile minții sale. Fie că vorbim de trecerile de pietoni alb-violet, de reinventarea codului rutier sau de anticoncepționalele pentru ciori, Nicolae Robu demonstrează că își merită locul în cărțile de istorie cu marii primari ai României.
* Fiul anului este constănțeanul care și-a aruncat mama pe fereastră pentru că nu a vrut să facă sex cu el.
* Soția anului este din județul Neamț, unde o femeie și-a ucis soțul, l-a tranșat, l-a aruncat în WC-ul din curte, apoi le-a spus rudelor că e plecat la muncă în Italia.
* Soțul anului e bărbatul din județul Mureș care, după ce a accidentat mortal un copil, a vrut să dea vina pe soție.
* Bătălia pentru titlul de “bărbatul anului” se dă între constănțeanul care s-a aruncat din mașină ca să-și pedepsească iubita și nemțeanul care a sărit din autobuz ca să scape de țipetele iubitei.
* Titlul de “cuplul anului” merge la cei doi bucureșteni care, dorindu-și o atmosferă romantică în fața șemineului, au turnat benzină peste foc.
* Turistul anului este bucureșteanul care, aflat în vacanță la Costinești, a cules mure din fața trenului.
* Elevul anului e brăileanul care a dat telefonul pe speaker în timp ce copia la BAC.
Titlul de “personalul medical al anului” merge la Cluj-Napoca, unde un pacient a murit pentru că au uitat să-l întoarcă de pe-o parte pe alta.
* Afacerea anului sunt baloanele umplute de la aragaz.
* Inițiativa locală a anului merge la Iași, unde s-au interzis acvariile transparente.
* Luptă strânsă pentru titlul de proiectul de infrastructură al anului: stâlpul din mijlocul drumului, drumul către nicăieri, intersecția care dă într-o clădire, trecerea de pietoni care duce într-un zid și trecerea de pietoni care duce niciunde.
* Cea mai bună metodă de a scăpa de viespi este incendierea a trei gospodării.
* Dieta anului e pe bază de vată și energizant.

Am lăsat la final ce e mai bun:

podiumul “românul anului”:
-  Locul 3: Ieșeanul care a cumpărat electrocasnice cu bonuri de masă false.
-  Locul 2: Constănțeanul care s-a deghizat în agent ISU, ca să ajungă mai ușor la moaște.
Locul 1: Hunedoreanul care s-a dus la poliție ca să-și scoată cazierul judiciar, deși era dat în urmărire internațională.


, , , , , , , , , , , , , , Viata ca o gluma

Trackbacks For This Post

 1. Pe chibrituri: Vultur | Blog de Filumenistă - 5 years ago

  [...] sugerez să vizitaţi bloguri din grupul nostru:  turdeanu’, ulise, penelopa, zol, zamphoto, filumenie, turda, magina, colectionara, aefc, florina, … Like this:Like [...]

 2. Pare un plic de chibrituri | Blog de Filumenistă - 5 years ago

  [...] sugerez să vizitaţi bloguri din grupul nostru:  turdeanu’, ulise, penelopa, zol, zamphoto, filumenie, turda, magina, colectionara, aefc, florina, … Like this:Like [...]

 3. Prima dovadă | Blog de Căţea - 5 years ago

  [...] că nu-s, chiar, cuminte şi şi nu las în pace lesa-ham. Bine că … nu m-a văzut Zamfir! Share this:TwitterFacebookEmailGooglePinterestTumblrStumbleUponLinkedInLike this:Like [...]

 4. Ulise pe vremuri (6) | Ulise al II-lea cel Ocoş - 5 years ago

  [...] vremuri – * Vă sugerez să vizitaţi bloguri din grupul nostru:  turdeanu’, ulise, penelopa, zol, zamphoto, filumenie, turda, magina, colectionara, aefc, florina, … şi de-ale prietenilor [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line