Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Vedi Roma e poi ...

February 20, 2015 No Comments

De vreo două mii de ani, încoace, orice călător știe că, pe orice drum ar lua-o, are la capăt … Roma.
De-aceea, lumea e plină de romantici, oameni care visează se bronzeze la fântânile din Piața Spaniei.
Fiind un călător modern, mi-am luat biletul de avion de la aerolines (pentru că îmi oferă bilete de avion la cele mai bune preturi!) pentru a ajunge mai repede acolo, unde, lupoaica i-a alăptat pe Romulus și pe Remus.
A propos de Remus: prin anii 70, ai secolului trecut, fiul unui Remus – pezzo grosso din Napoca modernă – a şters-o în Austria şi, astfel, tatăl lui a fost mazilit;  când, cineva întreba care ar fi Remus, dintre copiii alăptaţi de lupoaică, i se răspundea că e cel care … a scăpat ţâţa!

Voi zbura spre aeroportul principal, Fiumicino (FCO), situat la vreo treizeci de km de Roma, unde operează şi Compania naţională română, TAROM.
Nu vă voi înşira, acum şi aici, toate punctele de interes turistic din capitala eternă. Nici pe cele de divertisment ori de shopping.  Căutaţile pe ghiduri, pe hârtie ori online, sau, mult mai bine, la faţa locului. Vorba francezului: Ca vaut la peine! Vă dau, doar, un sfat: nu vizitaţi Roma din maşină. Oraşul acesta tebuie bătut cu pasul. Agale, temeinic, cu ochii în … şase!
Desigur, ca urmaș al poporului lupului dacic, nu puteam să nu mă opresc în faţa  letopiseţului de piatră, cu istoria dacilor, Columna lui Traian. Am urmărit filmul celor două războaie şi mărturiile despre cei mai viteji dintre traci.
Totul a fost minunat. Dar, nu se poate călători fără peripeţii. Una dintre calităţile mele este … uituceala, şi era să o păţesc. Tocmai, făcusem o boacănă, dar, m-a salvat toyz.ro, pentru că, la întoarcere, am uitat să cumpăr cadouri pentru cei dragi, si am ales ceva, pentru fiecare din cei de pe lista mea, de pe pagina lor de web.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , Publicitate

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line