Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Regele becurilor led

February 27, 2015 One Comment

Magia spectacolelor de sunet și lumină este unanim recunoscută. Proiectoare imense, de puteri uriașe, toarnă valuri de lumini, colorate, ritmice, spărgând nori de ceață artificială, …

Acasă, magia luminii se realizează mult mai ușor. Mai ales că, fiecare dintre noi, suntem mai fascinați de magia unei … facturi, cât mai mici, la energia electrică.

Acum, de la apariția becurilor cu led, puterile consumate de becuri s-au redus. În câțiva ani, am evoluat, de la becuri cu incandescență, cu puteri de 100, 60 sau 25 de W, la becuri economice, iar, astăzi, ajungem la becuri cu led, cu puteri, chiar, sub 10 W.

Un LED este o sursă de lumină mică, de cele mai multe ori însoțită de un circuit electric ce permite modularea formei radiației luminoase. De cele mai multe ori acestea sunt utilizate ca indicatori, în cadrul dispozitivelor electronice, dar, din ce în ce mai mult au început să fie utilizate în aplicații de putere, ca surse de iluminare.

Pentru magia luminii, a fost creată firma Magicled. Becurile cu LED, cu putere de 15W, comercializate de MagicLed, au un raport optim calitate/preț. Conform campaniei de promovare, poti cumpara “regele becurilor led”! Iar, garanția este de trei ani.

Informații despre becurile cu led, găsim pe wikipedia, ca și aici.

De ce aș alege un bec cu leduri?! În primul rând, din rațiuni de consum. În timp ce un bec incandescent are 10% eficiență, convertind în lumină doar 10% din energia consumată, restul de 90% pierzându-se sub formă de căldură, sistemul de iluminat cu LED are o eficiență de peste 80%, convertind mai mult de 80% din energie în lumină, astfel că, practic, nu degajă aproape deloc căldură.

Să revenim la Magicled. De fapt, mai bine să mergem la showroomul lor, situat pe  B-dul Ion Mihalache, nr. 42-52, Bloc 35, Parter (dați click pe link și aveți situarea sa). Lista de produse, din ofertă, cuprinde: spoturi, becuri, panouri, benzi, proiectoare, reflectoare, lămpi pentru iluminat public (stradal și industrial), tuburi (ce înlocuiesc vechile neoane), alimentatoare, telecomenzi, controlere, etc.

, , , , , , , , , , , , , Publicitate

Trackbacks For This Post

  1. Regele becurilor led | Stiri Bloggeri Din Romania - 4 years ago

    [...] here to read the rest: Regele becurilor led This entry was posted in Uncategorized and tagged becuri, electrica, energie, este-unanim, led, [...]

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line