Sustine Rosia Montana in UNESCO World Heritage
Iubeşte-mă, atunci când o merit cel mai puţin, atunci am nevoie cel mai mult (proverb chinezesc) * Dacă ai privilegiul de a şti, ai şi obligaţia de a acţiona (Albert EINSTEIN, 1879 - 1955) * Viaţa asta-i bun pierdut, de n-o trăieşti cum ai fi vrut (George COŞBUC, 1866 - 1918) * Să vezi până departe este una, să mergi până departe este alta (Constantin Brâncuşi, 1876 – 1957) * Prefer să încerc ceva greu şi să nu reuşesc, decât să încerc să nu fac nimic şi să reuşesc (Robert Schuller, 1926 - ...) * Când moare Speranţa, rămâne Pasiunea (anonim) * Avem nevoie de oameni ce pot visa lucruri care nu exista (John F. Kennedy, 1917 - 1963) * Păsările care se nasc în cuşcă, au impresia că a zbura este o boală (Alejandro Jodorowski, 1929 - ...)

Sunt mai fericit, când îţi pot fi de folos (Zamfir POP, 1953 - 2035)

April Fools Day countdown banner

Cetăţean profesionist

Jurnalist amator

incurabil visător la o lume mai bună, mai dreaptă, mai curată, ... mai umană

Vara nu-i ca iarna

March 21, 2015 No Comments

Iarna nu-i ca vara – zicea un clasic în viață. Dar, nici vara nu-i ca iarna!

Pe lângă alte belele, schimbarea anotimpurilor ne aduce noi griji. Toamna să echipăm mașina cu anvelope de iarnă, pe care, să le schimbăm, când mijește Primăvara după colțul ghioceilor, cu anvelope de vară.

Caracteristicile fiecăruia dintre anotimpurile extreme, căldura – vara și zăpada – iarna, modifică, în mod corespunzător, caracteristicile carosabilului și, implicit, aderența anvelopelor la drum. Pentru a corecta aceste aspecte, pentru a asigura o călătorie în deplină siguranță, anvelopele de iarnă și anvelopele de vară sunt cu caracteristici corespunzătoare pentru contracararea problemelor ce grevează asupra siguranței deplasării mașinii.

În sezonul estival, temperaturile ridicate, ambiante și ale carosabilului, modifică elasticitatea materialului benzii de rulare a anvelopei. Apa pluvială, în cantități mai mari, poate induce apariția fenomenului de acvaplanare. Atât compoziția, cât și forma reliefului anvelopelor, conțin modificări adecvate, în raport cu noile cerințe ale anotimpului.

Firmele specializate oferă paleta de anvelope necesare. De exemplu, Acvila România, cu oferta în care se regasesc, atat marci premium: Michelin, Continental, Goodyear, Bridgestone, Dunlop, Pirelli, cat si marci de buget: Sava, Debica, Tigar, Viking, Riken, Mentor, Nankang, Rockstone, Matador, Petlas, etc.

Un clip demonstrativ puteți vedea aici.

Anvelopele de vară sunt marcate în funcție de temperatura, printr-o litera, A, B sau C, indicatoare pentru capacitatea anvelopei de a disipa căldura si de a rula la temperaturi înalte și cu viteze ridicate. Testele pentru acordarea ratingului de temperatura se efectuează astfel: două teste standardizate, unul la 160 km/h si altul la 187 km/h. Simbolul A confirmă că anvelopa a trecut ambele teste, in timp ce B spune ca anvelopa a trecut doar testul la 160 km/h, iar C înseamna ca anvelopa nu a trecut niciunul dingtre aceste testee. Pentru citirea şi înţelegerea marcajelor de pe anvelope, citiţi aici.

Un om documentat, bine informat, face o alegere mai corectă. Puteți căuta articole de specialitatea, de exemplu: aici. De notat este și faptul că, la showroom firmei, un consultant al firmei este, în permanență, la dispoziția vizitatorilor pentru a le acorda consultanta gratuita in alegerea celor mai bune anvelope.

, , , , , , , , , , , , , , , Publicitate

Leave a Reply

ZOL - Zamfir On Line